tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott CSED-en lévő munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: CSED-ben részesülő munkavállaló minimumjáruléka

Kérdés: Meg kell fizetni a minimumjárulékot a CSED-ben részesülő munkavállalók után? Az információk ellentmondásosak ezzel a kérdéssel kapcsolatban, ezért válaszukban kérjük a pontos jogszabályi helyek megjelölését is.
Részlet a válaszból: […]minimumjárulék-fizetési szabályok elkészítése során a CSED tartamát nem nevesítette mint mentességi okot. Ezt sok foglalkoztató, illetve bérprogram úgy értelmezte, hogy a szülési szabadságon lévő, CSED-ben részesülő munkavállaló után is minimumjárulék-fizetési kötelezettséget kell teljesíteni.Ezt az ellentmondást a 2020. évi CXXIII. tv. 87. szakaszának g) pontja oldotta fel, amely kiegészíti a Tbj-tv. 27. §-a (3) bekezdésének a) pontját a CSED-re való utalással. Ráadásul a változás a 85. § (2) bekezdése értelmében július 1-jétől visszamenőlegesen hatályos.Így a Tbj-tv. 27. §-a (3) bekezdésének a) pontja alapján nem kell (és ezt megelőzően sem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. január 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6671