tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott cégautó ehója tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Cégautóadó utáni eho megfizetése

Kérdés: Fennáll-e az egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség, ha az egyéni vállalkozó a magáncélú használatot útnyilvántartással kizárja, és a cégautóadót csak azért fizeti, mert így a személygépkocsi teljes értékét értékcsökkenésként el kívánja számolni? Ha az egyéni vállalkozó kisvállalkozói kedvezményt érvényesít a személygépkocsi után, akkor 4 évig fizetnie kell a cégautóadót. Ezen esetekben fennáll-e az egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség, vagy csak a magáncélú használat, illetve annak lehetősége miatt fizetett cégautóadó után kell megfizetni?
Részlet a válaszból: […]érvényesíthet. Személygépkocsira a kisvállalkozói kedvezményt lehet érvényesíteni, de a 49/B. § (13) bekezdése alapján a kedvezmény érvényesítését követő négy évben meg kell fizetni a cégautóadót. Az Eho-tv. 4. § (2) bekezdése rendelkezik arról, hogy az Szja-tv. 70. §-a szerinti természetbeni juttatás után fizetendő cégautóadó után a cégautóadó 25 százalékát kitevő százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az Eho-tv. az egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség szabályozásánál nem tesz különbséget a szerint, hogy a cégautóadó megfizetésére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. április 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2175
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,