tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beteg gyermek ápolása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ellátás gyermek betegsége esetén

Kérdés: Milyen ellátásra lehet jogosult az a munkavállaló, aki 2010-től áll jelenlegi foglalkoztatója alkalmazásában, és a 2009. július 10-én született gyermeke betegsége miatt keresőképtelen 2020. augusztus 24-től jelenleg is, de az előzmények figyelembevételével csak 23 napra, azaz 2020. szeptember 15-ig jogosult gyermekápolási táppénzre? Az anya már két éve egyedülálló, és a betegségre való tekintettel nem hagyhatja egyedül otthon a gyermeket, akinek a gyógyulása előreláthatóan hosszabb időt vesz igénybe.
Részlet a válaszból: […]időtartamába előzményként kell figyelembe venni a gyermek előző születésnapjától a gyermek következő születésnapjáig eltöltött táppénzes napokat. Az anya 23 napra, azaz szeptember 15-éig jogosult táppénzre. Mivel a részére járó GYÁP-napokat szeptember 15-én kimerítette, ezért a további keresőképtelensége időtartamára sem gyermekápolási táppénzre, sem más társadalombiztosítási ellátásra nem jogosult.A további időtartamra fizetett szabadságot vehet igénybe, vagy a gyermek otthoni ápolására tekintettel fizetés nélküli szabadságot igényelhet.Felhívjuk a figyelmet, hogy ha az anya fizetés nélküli szabadságot igényel,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6592
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: