tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beltag rokkantsági ellátása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Beltag rokkantsági ellátása

Kérdés: Kaphat rokkantsági ellátást egy betéti társaság egyetlen beltagja, figyelembe véve, hogy az ügyvezetés keresőtevékenységnek minősül?
Részlet a válaszból: […]keresőtevékenységet kell érteni, amelybe beletartozik a vezető tisztségviselői teendők ellátása is, függetlenül attól, hogy arra milyen jogviszonyban, illetve díjazás ellenében vagy díjazás nélkül kerül sor.Az ellátás megállapítását követően azonban a 2011. évi CXCI. tv. már nem zárja ki a keresőtevékenység folytatását. A 2011. évi CXCI. tv. 13. §-a (1) bekezdésének d) pontja értelmében a rokkantsági ellátást keresőtevékenység esetén akkor kell szüneteltetni, ha az érintett nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelme három egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér 150 százalékát, tehát 2015-ben a 152 250 forintot.A jövedelem számítása szempontjából a nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelmet kell figyelembe venni. Jelen esetben egy bt. egyetlen ügyvezető beltagjáról van szó aki - feltéve hogy az ügyvezetést nem munkaszerződés alapján látja el, amelynek lehetősége egyébként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4742