tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott baleseti táppénz időtartama tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkabalesetek elszámolása

Kérdés: Hogyan kell eljárnia a társadalombiztosítási kifizetőhelynek a cégnél gyakran előforduló, munkavégzés közben történt balesetek napjának számfejtése során? Ki kell fizetni a dolgozó részére a baleset napján ledolgozott időt, vagy egész napra baleseti táppénzt kell folyósítani részére? Hol található az erre vonatkozó szabályozás?
Részlet a válaszból: […]táppénz sem jár a keresőképtelenségnek arra az időtartamára, amelyre a biztosított keresetét megkapja. Ha a keresetét részben kapja meg, csak az elmaradt keresete után jogosult baleseti táppénzre. Amennyiben a foglalkoztató a baleset napján a ledolgozott órákra a munkabért kifizeti, arra az időtartamra baleseti táppénz nem jár. Véleményünk szerint a dolgozónak munkabért kellene kapnia arra az időtartamra, amely alatt dolgozott,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. május 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6074
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Baleseti táppénz időtartama

Kérdés: Meddig folyósítható a baleseti táppénz annak a munkavállalónak, aki 2017. december 11-től áll jelenlegi foglalkoztatója alkalmazásában, korábban 2016. december 7-től 2017. december 6-ig baleseti táppénzben részesült, és 2018. május 10-től korábbi üzemi balesetéből eredően ismét keresőképtelenné vált, és előreláthatólag hosszú ideig keresőképtelen marad?
Részlet a válaszból: […]előzményszámításról. A baleseti táppénzre való jogosultság időtartamának megállapításánál figyelembe kell venni a jogosultság első napját közvetlenül megelőző egy éven belüli baleseti táppénz folyósításának az időtartamát, függetlenül attól, hogy a baleseti táppénz folyósítása egy éven át, vagy meghosszabbított időtartamra történt. Tehát van előzményszámítás.A dolgozó esetében előzmény a 2017. május 10-től 2017. december 6-ig, 211 napra folyósított baleseti táppénz időtartama. Ebből következik, hogy 2018. május 10-től 154 napra, azaz 2018. október 10-ig jogosult baleseti táppénzre.A baleseti táppénz összegének megállapítására az Eb-tv. 55. §-ának (8)-(9) bekezdéseiben foglaltak az irányadók. Mivel a dolgozónak nincs a baleseti táppénzre való jogjogosultságát megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé számolva 180 naptári napi jövedelme, ezért a baleseti táppénzének alapját a tényleges jövedelme alapján kell megállapítani, azaz a 2017.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. augusztus 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5829
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Jogosultság baleseti táppénzre

Kérdés: Valóban nem jogosult egy teljes évig baleseti táppénzre az a munkavállaló, aki 2010. augusztus 26-án üzemi balesetet szenvedett, felépülése előreláthatólag hosszadalmas lesz, és 2009-ben már részesült baleseti táppénzben úti balesete miatt?
Részlet a válaszból: […]kell venni a balesetitáppénz-folyósítás miatti ún. előzmény időtartamát. A baleseti táppénzre jogosultság időtartamának megállapításánál valóban figyelembe kell venni a baleseti táppénzre jogosultság első napját közvetlenül megelőző egy éven belüli baleseti táppénz folyósításának az időtartamát. (Ez azt jelenti, hogy itt is van ún. előzményszámítás.) Tehát ha a munkavállaló 2009. augusztus 26-a és 2010. augusztus 25-e között[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. november 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3154