tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1% tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Rendelkezés a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról

Kérdés: Hogyan tud rendelkezni a személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról a magánszemély, ha az adóbevallását a NAV készíti el?
Részlet a válaszból: […]http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek oldalon érhető el.Az szja +1 százalék felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája a http://nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamos_kedv/Kimutatas_a_2018__ren20171227.html oldalon érhető el.A magánszemély a bevallással együtt vagy attól elkülönülten is rendelkezhet a személyi jövedelemadó 1+1 százalékos felajánlásáról, függetlenül attól, hogy a 2017-es személyijövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be.A rendelkezés benyújtható:- a személyijövedelemadó-bevallás részeként (elekt-ronikus úton a Központi Ügyfél-regisztrá-ciós Nyilvántartáshoz tartozó tárhelyen keresztül, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),- az e-szja felületen az online kitöltőprogram segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),- a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). A?nyomtatvány a NAV honlapjáról letölthető,- a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain).2018-tól ugyan valóban megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a munkáltató továbbra is összegyűjtheti a dolgozója 1+1 százalékos nyilatkozatát. Amennyiben a dolgozó a munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 százalékáról, akkor azt részére legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5659