tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Szlovák állampolgár szociálishozzájárulásiadó-kedvezménye

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. október 5. (Társadalombiztosítási Levelek 405. szám, 6923. kérdés)

Olvasói kérdés Jogosult a munkaerőpiacra lépők után járó szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény érvényesítésére a munkáltató a 2021. október 1-jén belépett munkavállalója után abban az esetben, ha az érintett már 6 hónapja - a minimálbér 30 százalékát meghaladó jövedelemmel járó - megbízási jogviszonyban állt új munkaadójánál? Amennyiben fennáll a jogosultság, akadálya a kedvezmény igénybevételének, ha az újonnan felvett munkavállaló szlovák állampolgár?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]rendelkezett a Tbj-tv. szerinti biztosítási kötelezettséggel járó munkaviszonnyal, egyéni vagy társas vállalkozói jogviszonnyal.A kérdésben említett munkavállaló megfelel ennek a feltételnek, hiszen ezt megelőzően nem munka-viszonyban, hanem megbízási jogviszonyban állt a foglalkoztatónál. A kedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást a NAV a munkaviszony révén létrejött biztosítási jogviszonyra vonatkozó 'T1041-es bejelentés alapján fogja megküldeni.Ami a szlovák állampolgár munkavállalóra vonatkozó kérdését illeti, a jogszabály nem tartalmaz olyan kitételt, hogy a kedvezmény csak magyar állampolgárságú[…]

Figyelmébe ajánljuk

Figyelembe vehető a rehabilitációs hozzájárulás összegének kiszámítása során a keresőképtelen, táppénzben részesülő megváltozott munkaképességű munkavállaló?

Tovább a teljes cikkhez

Kötelezett továbbra is szociális hozzá-járulási adó fizetésére az átalányadózó egyéni vállalkozó abban az esetben, ha a jövedelme eléri a minimálbér 24-szeresét, vagy ez is tekinthető úgy, mint az osztalék, és a jövedelmet nem terheli tovább a 15,5 százalékos adó?

Tovább a teljes cikkhez

Valóban élhet a szakképzési hozzájárulásra vonatkozó kedvezménnyel a kisvállalati adó hatálya alá tartozó vállalkozás is, amennyiben tanulót foglalkoztat?

Tovább a teljes cikkhez

Kell munkavállalási engedélyt kérnie egy indiai állampolgárnak abban az esetben, ha Magyar-országon alapít egy kft.-t? A cég informatikával kíván foglalkozni, a munkavégzés pedig Indiában történne. Ebben az esetben be kell jelenteni a külföldi tagot társas vállalkozóként...

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére