tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Rehabilitációs hozzájárulás összege II.

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. február 23. (Társadalombiztosítási Levelek 393. szám, 6711. kérdés)

Kérdés: Mennyivel csökkenti a rehabilitációs hozzájárulási járulék 2020. évi fizetendő összegét az a heti 20 órás munkaviszonyban álló, megváltozott munkaképességű munkavállaló, aki 2020. április 1-jétől 2020. augusztus 31-ig táppénzen volt, utána dolgozott két munkanapot, majd 2020. szeptember 3-tól jelenleg is újra keresőképtelen? A foglalkoztató cégnek 27 munkavállalója van, és az érintettel együtt 2 fő megváltozott munkavállalót foglalkoztat.

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]kiadott útmutatójában foglalt előírásokat kell alkalmazni.Az említett útmutató 2.2. pontja (illetve 2. számú függeléke) értelmében a keresőképtelenné vált munkavállalót egyhavi folyamatos betegség után nem lehet a létszám megállapítása során figyelembe venni.A kérdésben vázolt esetben a kötelező foglalkoztatási szint: 27 × 0,05 = 1,4 fő megváltozott munka-képességű dolgozó.Ebből a kérdés alapján 1 fő folyamatosan dolgozott, míg a másik főt január[…]

Figyelmébe ajánljuk

Figyelembe kell-e vennie a foglalkoztatónak a közhasznú munkavégzés keretében munkát végző személyeket a rehabilitációshozzájárulás-fizetési kötelezettség megállapításához szükséges foglalkoztatotti létszám számítása során?

Tovább a teljes cikkhez

Rehabilitációs hozzájárulás számításánál levonható-e az a 2002 óta rokkantsági nyugdíjban részesülő munkavállaló, akit a munkáltató napi 5 órás munkaidőben foglalkoztat? A dolgozó szerepel az átlagos statisztikai állományi létszámban.

Tovább a teljes cikkhez

Milyen mértékű munkaképesség-csökkenés elegendő ahhoz, hogy ne kelljen a munkáltatónak megfizetnie a rehabilitációs hozzájárulást?

Tovább a teljes cikkhez

Arányosítható a rehabilitációs hozzájárulás 964 500 forint/fő/év összege 305 napra annak a társaságnak az esetében, amely 2012. október 31-i fordulónapra a társaság végelszámolását határozta el, és nem foglalkoztat megváltozott munkaképességű személyt?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére