tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

GYED-en lévő evás egyéni vállalkozó járulékalapja

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2017. április 11. (Társadalombiztosítási Levelek 316. szám, 5366. kérdés)

Olvasói kérdés Mi alapján köteles járulékfizetésre egy eva hatálya alá tartozó főfoglalkozású egyéni vállalkozó a GYED tartama alatt, amennyiben személyesen közreműködik a vállalkozásában?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]tehát a minimálbér vagy a garantált bérminimum 150 százaléka után köteles megfizetni a 8,5 százalékos munkaerőpiaci járulékot, illetve a minimálbér vagy a garantált bérminimum után a 10 százalékos nyugdíjjárulékot.Ugyanezen szakasz (2) bekezdése értelmében az evaadózó egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettségének megállapításánál értelemszerűen alkalmazni kell a 29. § (4)-(5) és (8) bekezdésének rendelkezéseit.Az említett jogszabályi helyek határozzák meg azokat az időszakokat, amikor az egyéni vállalkozó mentesül a minimális járulékfizetési kötelezettség alól. Ezek egyike a GYED folyósításának tartama, amely alatt tehát[…]

Figyelmébe ajánljuk

Milyen járulékfizetési kötelezettsége van annak a nyugdíjas evás egyéni vállalkozónak, aki egy betéti társaságban is közreműködik, ahol megfizetik utána a járulékokat?

Tovább a teljes cikkhez

Szüneteltetni fogják-e a nyugdíjfolyósítást 2010-től a 62. életéve betöltéséig annak az 1949-ben született, kiegészítő tevékenységet folytató evás egyéni vállalkozó nőnek, aki heti 40 órás munkaviszonyban áll, és keresete magasabb, mint a minimálbér? A vállalkozó...

Tovább a teljes cikkhez

A minimálbér, a piaci kereset, vagy a minimálbér kétszerese alapján fizet járulékot 2010-ben főfoglalkozású evás vállalkozó? 2009-ben a minimálbér kétszeres összege után történt a fizetés.

Tovább a teljes cikkhez

Hogyan kell teljesítenie a járulékbevallási kötelezettségét annak az evás egyéni vállalkozónak, aki év közben vonul nyugdíjba?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére