tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Csekély értékű ajándék

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2008. április 8. (Társadalombiztosítási Levelek 125. szám, 2152. kérdés)

Olvasói kérdés Adhat-e egy évben három alkalommal csekély értékű ajándékot egy munkáltató annak a munkavállalónak, aki év közben lépett be? Kell-e valamilyen igazolást kérnie az adómentes juttatásokról az új munkáltatónak?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]élő közeli hozzátartozójának, az elhunyt munkavállaló közeli hozzátartozójának, valamint a szakképző iskolai tanulónak, kötelező szakmai gyakorlatának ideje alatt a hallgatónak, továbbá - ha a volt munkáltató vagy annak jogutódja a juttató - a nyugdíjban részesülő magánszemélynek és vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozójának legfeljebb évi három alkalommal adott termék, szolgáltatás, illetve az ezekre szóló utalvány értékéből alkalmanként az adóév első napján érvényes havi minimálbér 10 százalékát meg nem haladó rész; az adómentes juttatást a kifizető (szakszervezet, munkáltató) csekély értékű ajándékként tartja nyilván". A törvény alapján nem zárható ki, hogy mind a munkáltató, mind pedig a munkáltatónál működő szakszervezet is juttasson adómentesen csekély értékű ajándékot. Ha a magánszemély év közben munkahelyet vált, akkor felmerülhet a "kettős" juttatás, azonban a törvény alapján szintén nem zárható ki a juttatás adómentessége ebben az esetben sem, mivel nincs olyan rendelkezés, hogy pl. csak[…]

Figyelmébe ajánljuk

Milyen címen fizethetők ki adó- és járulékmentes juttatások uniós forrásból finanszírozott nemzetközi programok keretében foglalkoztatott magánszemély (pl. projektkoordinátor) részére?

Tovább a teljes cikkhez

Átvállalhatja adómentesen a munkáltató a munkavállalója élettársának közös háztartásban nevelt gyermeke után fizetendő bölcsődei díjat?

Tovább a teljes cikkhez

Kell-e személyi jövedelemadót, illetve társadalombiztosítási járulékot fizetni abban az esetben, ha a cég belső szabályzata szerint a keresőképtelen állományban lévő dolgozók is megkapják a melegétel-utalványt?

Tovább a teljes cikkhez

Előnyösebb-e a munkáltató számára a cafeteria-rendszerre történő átállás, vagy e nélkül is adhatók az adómentes juttatások a dolgozóknak?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére