tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott gyermek gondozása céljából igényelt fizetés nélküli szabadság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkába visszaállt édesanya második szülése

Kérdés: Igényelhet ismét fizetés nélküli szabadságot a munkavállaló a jelenleg másfél éves gyermeke gondozása miatt abban az esetben, ha a GYED folyósítása mellett visszament dolgozni a munkahelyére napi 6 órában, vagy a munkáltató megtagadhatja a kérést? Fennáll az anya biztosítási jogviszonya a fizetés nélküli szabadság ideje alatt? Jogosult lesz csecsemőgondozási díjra, illetve GYED-re, ha időközben ismét várandós? Milyen módon kell igényelni a CSED-et?
Részlet a válaszból: […]biztosításban töltött időkről a Tbj-tv. rendelkezik, melynek 8. §-ában foglaltak alapján szünetel a biztosítás, a fizetés nélküli szabadság ideje alatt, kivéve ha annak időtartamára - többek között - gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás kerül folyósításra.Mindezeket összevetve, az édesanya kérheti a fizetés nélküli szabadságot, és annak időtartama alatt a biztosítása nem szünetel.Biztosítottként az újabb (második) gyermek születése esetén csecsemőgondozási díjra és gyermekgondozási díjra is jogosult lesz.Az anyának mind a csecsemőgondozási díj, mind a gyermekgondozási díj iránti kérelmét a munkáltatójánál kell előterjesztenie. Az igényléshez az erre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5540