tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott grúz állampolgár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Grúz állampolgárságú ügyvezető

Kérdés: Keletkezik járulékfizetési kötelezettség egy kft. grúz állampolgárságú ügyvezető tagja után, aki alkalmazottat foglalkoztat, és személyesen semmilyen módon nem működik közre a társaság tevékenységében? Vezetőként nem kíván semmilyen jövedelmet felvenni.
Részlet a válaszból: […]egyezmény a személyi hatályát tekintve csak a munkaviszonyban állókra terjed ki, ezért annak szabályait a grúziai illetőségű ügyvezetőre nem kell alkalmazni. Ebből következően rá a Tbj-tv. általános szabályai vonatkoznak, így az ügyvezetői tisztségére tekintettel a Tbj-tv. 4. §-ának d) pontja értelmében biztosított társas vállalkozónak kell tekinteni. Ez azt jelenti, hogy őt a T1041 jelű nyomtatványon az adóhatóságnak biztosítottként be kell jelenteni, és 10 százalékos mértékű nyugdíjjárulékot, valamint 8,5 százalékos mértékű egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot kell fizetnie a társas vállalkozástól személyes közreműködésére tekintettel megszerzett, járulékalapot képező jövedelem után. A nyugdíjjárulék alapja havonta legalább a minimálbér, az egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék alapja havonta legalább a minimálbér másfélszerese,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3984