tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott főiskolás tag tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Kft. főiskolai hallgató tagjának nyári szakmai gyakorlata

Kérdés: Van valamilyen akadálya annak, hogy a főiskolai hallgató a kötelező nyári szakmai gyakorlatát annál a kft.-nél folytassa, amelynek egyébként tulajdonos tagja személyes közreműködési kötelezettség nélkül? Milyen közterheket kell abban az esetben fizetni utána, ha az egybefüggő 6 hetes gyakorlatra a kötelező minimumnál magasabb összegű juttatásban részesül?
Részlet a válaszból: […]pontja szerint nem terjed ki a biztosítás a duális képzés ideje alatt külső gyakorlóhelyen, a képzési program keretében, illetve a képzés részeként megszervezett szakmai gyakorlat vagy gyakorlati képzés során az intézményben, az intézmény által alapított gazdálkodó szervezetben vagy külső gyakorlóhelyen hallgatói munkaszerződés alapján munkát végző diákra. Ez alapján az említett díjazás után nem kell járulékot fizetni, míg a szociális hozzájárulási adó alóli mentességét a 2011. évi CLVI. tv. 455. §-a (3) bekezdésének d) pontja mondja ki.Ami a juttatások személyijövedelemadó-kötelezettségét illeti, az Szja-tv. 1. számú mellékletének 4.12. pontja szerint adómentes a Felsőokt-tv. szerinti hallgató részére nappali tagozaton a gyakorlati képzés idejére, duális képzés esetén az elméleti és a gyakorlati[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. július 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5443

2. találat: Főiskolai hallgató beltag közterhei

Kérdés: Társas vállalkozóként kell-e valamilyen járulékot fizetnie egy betéti társaság beltagjának, aki főiskolai hallgató, és emellett egy sportegyesület tagja, ahonnan ösztöndíj címén jövedelme származik?
Részlet a válaszból: […]szabályok szerint a járulékokat megfizetni, - nem az előzőekben említett jogviszonyokban, hanem tagsági jogviszonya alapján közreműködik ténylegesen és személyesen a társaság tevékenységében (az üzletvezetés ellátása nem ebbe a körbe tartozik, arra választott tisztségviselőként vagy - szeptember 1-jétől - munkaviszony keretében kerülhet sor), akkor társas vállalkozónak tekintendő. A nyugdíjasnak nem tekinthető társas vállalkozónak főszabály szerint a személyes közreműködésre tekintettel kiosztott járulékalapot képező jövedelem (de legalább havi 131 ezer forint vagy a minimálbér) alapulvételével kell megfizetnie a járulékokat. Nem terheli viszont a minimumjárulék fizetésének kötelezettsége azt a vállalkozót, aki - rendelkezik heti 36 órás foglalkoztatással vagy - közép-, illetve felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytat tanulmányokat. A sportegyesületben "ösztöndíj" ellenében végzett tevékenység nem minősül heti 36 órás foglalkoztatásnak, tehát a kérdésre a választ az utóbb említett feltétel tisztázása adja meg. Azaz amennyiben az érintett hallgató: - nappali tagozaton folytatja tanulmányait: csak a tényleges tagi jövedelme után kell a járulékokat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. október 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1954
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,