tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott főiskolás munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Főiskolai tanulmányokat folytató munkavállaló kedvezményei

Kérdés: Jár-e valamilyen kedvezmény annak a munkavállalónak, aki 2006 szeptemberében kezdte meg 4 éves főiskolai tanulmányait, előreláthatólag minden péntek délután szabadságot kell kivennie, mert a munkahelye elengedte ugyan, de tanulmányi szerződést nem kötött vele?
Részlet a válaszból: […]beszámítva, 4 munkanap szabadidőt köteles biztosítani. A diplomamunka (szak- és évfolyamdolgozat) elkészítéséhez a munkáltató 10 munkanap szabadidőt köteles biztosítani. A nem iskolai rendszerű képzésben részt vevő munkavállalónak tanulmányi munkaidő-kedvezmény csak abban az esetben jár, ha azt munkaviszonyra vonatkozó szabály elrendeli vagy tanulmányi szerződés megállapítja. A fenti rendelkezésekben meghatározott szabadidőt a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelően köteles biztosítani. Ha a munkavállaló általános iskolai tanulmányokat folytat, a munkaidő-kedvezmény alatt a munkából távol töltött időre távolléti díj illeti meg. A fentiekben ismertetett rendelkezések értelmezése alapján megállapítható, hogy a munkáltató az iskolai rendszerű képzésben részt vevő munkavállaló részére köteles a tanulmányok folytatásához szükséges szabadidőt biztosítani, míg a nem iskolai rendszerű képzésben részt vevő munkavállaló részére tanulmányi munkaidő-kedvezmény kizárólag munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy tanulmányi szerződés rendelkezése alapján jár. Az Mt. rendelkezése alapján előírt és biztosított szabadidő munkavállaló szempontjából igazolt távollét, azonban kieső időtartamra a munkavállalót díjazás kötelezően nem illeti meg. A tanulmányok folytatásához szükséges[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1569