tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott foglalkoztató tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Más cégnél biztosított magánszemélyek juttatásainak közterhei

Kérdés: Egy nagyvállalat a termékeit értékesítő üzletlánc munkatársai között értékesítést ösztönző felhívást tesz közzé. A felhívás szerint az üzletlánc azon munkatársa, aki meghatározott számítási rendszer szerint a legtöbb, a társaság által előállított tartós fogyasztási eszközt értékesíti, meghatározott tárgyjutalomban részesül 2010-ben. Milyen adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli a vállalatot, amely tulajdonképpen nem a saját, hanem az üzletláncát üzemeltető cégek alkalmazottait honorálja ilyen módon? Továbbra is alkalmazható-e erre az esetre a PM 1387/3/2008.; APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály 1559726074/2007. számú tájékoztatója?
Részlet a válaszból: […]az Szja-tv. 69. § (1) bekezdés l) pontja alapján, hanem az Szja-tv. 25. § (1) bekezdés szerinti nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek. Ennek megfelelően, a juttatás szokásos piaci értékét alapul véve, meg kell fizetni utána a személyi jövedelemadót, a 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot, valamint az egyéni járulékokat. [A nyugdíjjárulék-alap felső határának a megállapításánál továbbra is csak egy napot kell figyelembe venni a jogviszony tartamaként a Tbj-tv. 7. § (2) bekezdése alapján.] A Tbj-tv. 50. § (5) bekezdése értelmében a foglalkoztató a biztosítottat terhelő járulékot (tagdíjat) akkor is köteles bevallani és befizetni, ha annak levonása a tárgyhónapban kifizetett jövedelemből nem lehetséges. Ha a járulékkötelezettség nem pénzbeli jövedelem után áll fenn, a nyugdíjjárulékot (tagdíjat) és az egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot a biztosított helyett a foglalkoztató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2873

2. találat: Adóköteles üdülési szolgáltatás

Kérdés: A foglalkoztató fogalmának módosítása okoz-e változást az adóköteles üdülési szolgáltatás társadalombiztosítási megítélésében annál a cégnél, amely saját üdülővel rendelkezik, amit dolgozóik és családtagjaik használhatnak, és a közeljövőben egy olyan munkavállalót részesítenek ebben a szolgáltatásban, akinek felesége egy partnercégük alkalmazottja?
Részlet a válaszból: […]szerint [Tbj-tv. 4. § a) pontja 1. alpontja] foglalkoztatónak - többek között - az a szervezet, illetve természetes személy minősül, amely vagy aki biztosítottnak a biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyára tekintettel vagy azzal összefüggésben juttat járulékalapot képező jövedelmet. Ennek megfelelően a fent említett juttatás adóköteles része után - amely az Szja-tv. 69. § (1) bekezdés gb) pontja alapján természetbeni juttatásnak minősül - a kifizetőként 11 százalék egészségügyi hozzájárulást kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1222
Kapcsolódó tárgyszavak: ,