tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállaló szülése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállaló szülése

Kérdés: Milyen ellátásokra lesz jogosult az a munkavállaló, aki 2016 óta áll jelenlegi munkáltatója alkalmazásában, a veszélyhelyzet miatt 2020. április 1-jétől fizetés nélküli szabadságon van, mert a munkáltatója átmenetileg bezárt, és első gyermeke előreláthatóan 2020. június közepén fog megszületni?
Részlet a válaszból: […]egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira, így táppénzre, CSED-re, GYED-re.Az Mt. 127. §-a rendelkezik a szülési szabadságról. Ennek értelmében az anya 24 hét szülési szabadságra jogosult. A szülési szabadságot az anya igénybe veheti a gyermek születése napjától, de a szülés várható időpontját megelőző 28 nap bármelyikétől is, ez az édesanya döntésén múlik. Mivel jelen esetben a dolgozó munkaviszonya nem szűnt meg, a szülési szabadságot a munkáltató köteles kiadni, s e naptól a biztosításának szünetelése megszűnik, a biztosítása helyreáll. Erről azért tájékoztatjuk, mert szorosan összefügg az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásaira (csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj) való jogosultságáról. A szülési szabadság időtartamára járó ellátás a csecsemőgondozási díj. Jogosultságának feltétele, hogy az anya biztosított legyen, és a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napi biztosításban töltött idővel rendelkezzen. A biztosításban töltött időnek ebben az esetben nem kell folyamatosnak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. május 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6433