tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott euró tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Euróban megállapított megbízási díj számfejtése

Kérdés: Milyen árfolyamon történik az euróban megállapított megbízási díj számfejtése?
Részlet a válaszból: […]közzétett, euróban megadott árfolyamot kell a forintra történő átszámításhoz figyelembe venni.Ettől eltérően, ha a külföldi pénznemben keletkezett bevételből az Szja-tv. szerinti adóelőlegalap-számításnál figyelembe vett jövedelem képezi a járulék­alapot - és jelen esetben erről van szó -, a forintra történő átszámítás megegyezik az adóelőlegalap-számításnál figyelembe vett jövedelem megállapításakor az Szja-tv. szabályai szerint alkalmazott átszámítással.Az Szja-tv. 5. §-ának (7) bekezdése szerint a külföldi pénznemben keletkezett bevételt, felmerült kiadást, valamint bármely bizonylaton külföldi pénznemben megadott, az adó mértékének meghatározásához felhasznált adatot az MNB hivatalos devizaárfolyamának, olyan külföldi pénznem esetében, amely nem szerepel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. június 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4116

2. találat: Munkabér euróban történő számfejtése

Kérdés: Egy külföldi-magyar vegyes tulajdonban lévő kft.-nél a magyar munkavállalók bérének megállapítása euróban történik. A cég a bonyolult számolgatások elkerülése érdekében nem akar kiküldetést fizetni, hanem az itthoni munka és a kiküldetés idejére egységesen határozták meg a munkabért. Helyes-e ez így, és milyen árfolyamot kell figyelembe venni a bér átváltásakor?
Részlet a válaszból: […]állapíthat meg olyan árucikkben vagy szolgáltatásban, amely a munkavállaló és családtagjai szükségleteinek kielégítéséhez járul hozzá. A természetbeni munkabér a pénzben meghatározott munkabér 20 százalékát nem haladhatja meg. Nem adható természetbeni munkabérként szeszes ital, vagy más, az egészségre káros élvezeti cikk. Az Mt. 154. § (3) bekezdése értelmében az (1)-(2) bekezdésben foglalt rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet. A Legfelsőbb Bíróság Munkaügyi Kollégiumának 143. sz. állásfoglalása értelmében a tartósan külföldön foglalkoztatott munkavállalóknak a valutarész, illetve az ellátmány az előírt külföldi pénznemben jár. Munkaügyi jogvita esetén a valutarész, illetve az ellátmány, valamint a külföldi pénznemben fennálló egyéb tartozás hátralékos összegét az előírt külföldi pénznemben kell megítélni. A jelenleg is hatályos kollégiumi állásfoglalás a korábban hatályon kívül helyezett 29/1992. Korm. rendelet rendelkezésein, illetve e jogszabály hatálybalépését megelőző korábbi hasonló jogszabályi rendelkezéseken[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. november 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 876
Kapcsolódó tárgyszavak: ,