tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott előre kifizetett munkabér tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Előre kifizetett munkabér járulékai

Kérdés: A munkavállaló (jelen esetben köztisztviselő) jogviszonya 2003. május 3-án szűnik meg. Utolsó munkában töltött napja 2002. november 13., amikor is a munkavállalóval el kell számolni és részére a jövedelmet ki kell fizetni. Ebben az esetben milyen mértékkel és milyen felső határ figyelembevételével történik az egyéni járulék levonása, és miként történik a NYENYI adatszolgáltatás?
Részlet a válaszból: […]járulékalapot képező jövedelem után a nyugdíjjárulékot a kifizetés napján érvényes járulékfizetési felső határ napi összegének a figyelembevételével kell megállapítani és megfizetni. Ez a gyakorlatban a következő lépéseket jelenti: Meg kell határozni 2002. december 31-ig a nyugdíjjárulék (tagdíj) alapjának felső határát. E felső határig kell megfizetni a felmentési időre 2002. december 31-ig járó munkabérrész után (feltéve, hogy a november 13-ig elért keresettel, illetve az esetleges végkielégítéssel ezt még nem érte el) a 8 százalék nyugdíjjárulékot (2 százalék nyugdíjjárulékot és 6 százalék tagdíjat). Meg kell határozni 2003. január 1-jétől a 2003. május 13-ig (tehát a munkaviszony megszűnéséig) a nyugdíjjárulék felső határát a jelenlegi napi maximum alapján, ami 133 x 6490 = 863 170 forintot tesz ki, és ennek erejéig kell megfizetni szintén a 8 százalékos mértékű nyugdíjjárulékot (2 százalék nyugdíjjárulékot és 6 százalék[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. december 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 69
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,