tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátmány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Előleg-e az ellátmány?

Kérdés: A számviteli nyilvántartások és az szja-törvény szerint előlegnek minősül-e az ellátmány az alábbi esetben? Egy intézménynél a központi épületben 1 db házipénztár található. A megyében 5 városi ügyészség működik, házipénztárt nem üzemeltetnek, de a napi működéshez szükséges költségek fedezeteként meghatározott összegű készpénzben, úgynevezett "ellátmányban" részesülnek, elszámolási kötelezettséggel, minden hónapban, 30 napon belül, ezt 1 fő kezeli.
Részlet a válaszból: […]átadott összegekről olyan analitikus nyilvántartást is kell vezetni, amely tartalmazza a pénz felvételének időpontját, a pénzt felvevő nevét, a felvett összeget és annak jogcímét, a ténylegesen felhasznált összeget, a felhasználás jogcímét, az elszámolás határidejét és időpontját, és annak bizonylatát, a visszafizetett összeget, a pénzmozgás bizonylatainak adatait. Az Szja-tv. 7. § (1) bekezdés g) pontja szerint a munkavégzés során felmerülő olyan költség, amelyről a magánszemély a kifizető részére közvetlenül köteles bizonylattal elszámolni, vagy ha a költséget a magánszemély[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. január 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2465
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: