tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások finanszírozása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egészségbiztosítási Alap által finanszírozott ellátások megszűnése

Kérdés: Valóban fizetni kell-e az orvosi ellátásért annak a biztosított személynek, aki hegymászás közben sérül meg, és kórházba kell szállítani?
Részlet a válaszból: […]veszélyének, ne az általános szabályok szerint megfizetett járulékforintokból vegyék igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. A kormány 2006. decemberi ülésén fogadta el az egészségügyi reformtörvények végrehajtási rendeletét, amelynek értelmében 2007. január 1-jétől lényegesen bővül azoknak az ellátásoknak a köre, amiket az egészségbiztosító nem finanszíroz. Ezeket az ellátásokat a törvény részletes felsorolás formájában teszi közzé. Meg kell azonban jegyezni, hogy a felsorolt ellátások finanszírozása nem minden esetben az ellátást igénybe vevő személy (terhe) kötelezettsége, mivel ezen ellátások közül néhányat - kapcsolódó törvények rendelkezései szerint - a központi költségvetés fizet meg. Kikerülnek azonban az Egészségbiztosítási Alap által finanszírozott ellátások közül az ún. extrém sportok miatt szükségessé vált ellátások is. Ezek a sportok a következők: a vízisí, a jet-ski, a vadvízi evezés, a magashegyi expedíció, hegy- és sziklamászás az V. foktól, a barlangászat, a bázisugrás, a mélybe ugrás (bungee jumping), a falmászás, a roncsautó (auto-crash)-sport, a rali, a hőlégballonozás. Természetesen az életmentő beavatkozások továbbra is[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1701