tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elháríthatatlan ok tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Mentesítés a munkavégzés alól

Kérdés: Elháríthatatlan oknak minősül-e a munkavégzés alóli mentesítéshez a munkavállaló személygépkocsijának defektje? A munkavállaló tájékoztatása szerint a gépkocsi javíthatatlan volt.
Részlet a válaszból: […]bármely okból, például a közlekedési eszközök használhatatlansága, műszaki hibája, késése miatt nem lehetséges. Elháríthatatlan okon olyan körülményt kell érteni, amely objektíve megakadályozza, hogy a munkavállaló a munkáltatónál munkavégzés céljából megjelenhessen. Ha az elháríthatatlan akadály nem közismert tény, annak fennállását a munkavállaló köteles bizonyítani. Ha a munkavállaló elháríthatatlan ok miatt nem jelent meg munkahelyén, a távollét igazoltnak tekintendő, azonban díjazás részére nem jár. A munkavállaló az Mt. 3. §-ában meghatározott együttműködési kötelezettség alapelvéből következően köteles haladéktalanul értesíteni a munkáltatót az elháríthatatlan ok felmerültéről, valamint arról a körülményről, hogy ennek következtében várhatóan menynyi ideig állhat fenn akadályoztatása. Kétség esetén, illetve ha a munkáltató vitatja, a munkavállalónak bizonyítania kell az elháríthatatlan ok[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. február 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1324
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,