tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott élelmezési költségátalány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kiküldött munkavállaló élelmezési költségei

Kérdés: Adható-e egyszerre a napi 500 forint összegű költségátalány és a havi 5000 forintos étkezési utalvány annál az építőipari vállalkozásnál, amely az ország egész területén végez munkát, ezért munkavállalói gyakran vidéken dolgoznak?
Részlet a válaszból: […]8.17. pontja alapján a munkáltató döntése alapján biztosíthat a munkavállaló részére étkezési utalványt "meleg" étkeztetéshez 10 ezer forint, "hideg" étkezéshez havi 5 ezer forint értékben. A magánszemély egy adott hónapban csak egyféle (vagy 10 ezer forintig, vagy 5 ezer forintig terjedő) kedvezményt vehet igénybe. A kérdés az, hogy a kiküldetés helyén biztosított élelmezésnek minősül-e, ha a munkáltató kizárólag kész étel fogyasztására felhasználható étkezési utalványt is kap. Kérdés az is, hogy az étkezési utalványok mellett adott kiküldetéshez kapcsolódó élelmezési költségtérítés további kedvezménynek minősül-e? A rendelkezésekből egyértelmű, hogy az étkezési utalványok juttatása a munkáltató döntése, mértéke változó, a törvényi szabályozás kizárólag az 5 ezer forintos "hideg" és a 10 ezer forintos "meleg" étkezés egyidejűségét zárja ki. A kiküldetéshez kapcsolódó élelmezési többletköltségek megtérítése a munkáltató részéről kötelezettség, és az kizáró tényező, ha a kiküldetés helyszínén[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. április 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1753
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,