tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ekhós megbízott tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ekhós megbízott

Kérdés: Be kell jegyezni a jogviszonyadatokat az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásra vonatkozó szabályok szerint adózó megbízási jogviszonyban álló személy "tb-kiskönyvébe"? Mi történik abban az esetben, ha a megbízott nem adja át a kiskönyvét?
Részlet a válaszból: […]megszűnést, és azt a biztosítottnak a biztosítási jogviszony megszűnésének a napján átadja, aki az átvételt igazolja. A biztosítás fennállása alatt újabb biztosítással járó jogviszony létesítése esetén az újabb foglalkoztató az igazolványba a biztosítási adatokat az előzőek szerint bejegyzi, és azt visszajuttatja ahhoz a foglalkoztatóhoz, ahol a biztosítás előbb kezdődött. Ugyanezen szakasz (5) bekezdése értelmében, amennyiben a biztosított az újabb biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyának kezdetekor a tb-kiskönyvet nem adja át, a foglalkoztató köteles a biztosítottat felhívni, hogy azt az előző foglalkoztatójától szerezze be. Ha a biztosított ezt mégsem szerzi be, erről a tényről írásban kell nyilatkoznia. Az írásbeli felhívást és a nyilatkozatot a foglalkoztató köteles öt évig megőrizni. Amennyiben az említett igazolványt a biztosított az előző foglalkoztatójától a felhívást követő 30 napon belül nem szerzi be, a foglalkoztató új kiskönyvet állít ki.Más kérdés, hogy az egyidejűleg kettőnél több (például 5-6) jogviszonyban munkát végző személy esetében e rendelkezések szinte betarthatatlanok. Ezt valamilyen szinten a jogalkotó is érzékelhette, és a rendelet szerint nem kell ezt a procedúrát lefolytatni[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. április 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6783
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Ekho

Kérdés: Hogyan kell csökkenteni a 17,5 százalékos munkáltatói, illetve a magánszemélyt terhelő 15 százalékos egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást egy sportegyesület által megbízási jogviszonyban foglalkoztatott személyek esetében? Hogyan érvényesíthető a kedvezmény ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]hozzájárulási adó megfizetése alól, illetve nem kell megfizetnie a szakképzési hozzájárulást sem.A járulékkedvezmények ugyancsak a munkaviszonyban foglalkoztatott személyekre vonatkoznak a nyugdíjjárulék, illetve a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék tekintetében.A kormányrendelet nem tartalmaz semmilyen kedvezményt a megbízásos jogviszonyban foglalkoztatottakra, illetve az egyszerűsített közteherviselést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. április 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6393
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,