tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ekho jogosulatlan választása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ekho szerinti adózás jogosulatlan választása

Kérdés: Milyen következményekkel jár a kifizetőre nézve, ha elfogadja egy tevékenységi feltételeknek megfelelő magánszemélyek az ekho szerinti adózás választásáról szóló nyilatkozatát, de az érintett munkaviszonya 2018. január 31-én megszűnt, és nem áll semmilyen biztosítási jogviszonyban? A?megbízási díj összege 500 ezer forint.
Részlet a válaszból: […]igazolást a nyilatkozat mellékleteként, kivéve azt az esetet, amikor a nyilatkozattételre a munkabér vonatkozásában kerül sor, és a nyugdíjasnak nem minősülő munkavállaló a teljes havi munkabérre nem csak a minimálbért meghaladó rész után szeretné az ekho szerinti adózást választani [Ekho-tv. 3. § (7) bekezdése].Noha jelen esetben nem a kifizető felelőssége az adózási mód esetleges jogellenesen történő alkalmazása, vizsgáljuk meg, hogy választhatja-e, és ha igen, milyen összeghatárig a magánszemély az ekhót?Az Ekho-tv. 3. §-ának (4) bekezdése értelmében az ekhót éves szinten - alapesetben - 60 milliós bevételi összeghatárig lehet alkalmazni, amennyiben az adózó az adóévben bármely tevékenységgel összefüggésben legalább a minimálbér 12-szeresének megfelelő olyan jövedelmet szerez, amely után a közteherviselési kötelezettségek (EGT-államban biztosított személy esetében a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség) teljesítése az általános szabályok szerint történik. Ha ez a jövedelem nem éri el a minimálbér 12-szeresét, akkor az évi 60 millió[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. július 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5802
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: