tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyszerűsített végelszámolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyszerűsített végelszámolás alatt álló betéti társaság

Kérdés: Hogyan alakul a jogviszonya egy egyszerűsített végelszámolás alatt álló betéti társaság ügyvezetőjének, aki a végelszámolás közben nyugdíjba megy, és erre tekintettel megszünteti a munkaviszonyát a cégnél? Hol található meg az egyszerűsített végelszámoláshoz szükséges vagyonfelosztási javaslat, illetve határozat adattartalma, amit a Ctv. előírásai szerint kötelezően alkalmazni kell?
Részlet a válaszból: […]hogy a munkaviszonyát megszünteti, hiszen ennek másnapjától a Tbj-tv. 4. §-a d) pontjának 5. alpontja értelmében társas vállalkozónak - nyugdíjasként kiegészítő tevékenységű társas vállalkozónak - minősül. Ennek megfelelően ettől a naptól kezdve a társaságnak havi 7320 (napi 244 forint) egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni utána, míg esetleges - tagi jövedelemnek minősülő - díjazását a személyi jövedelemadó mellett 10 százalékos nyugdíjjárulék terheli.Felhívjuk a figyelmet, hogy 2018. július 26-tól a nyugdíjazásnak nem feltétele a biztosítási jogviszony megszüntetése, jelen esetben azonban az ügyvezető mindenképpen jobban jár, ha nem munkaviszonyban, hanem kiegészítő tevékenységű társas vállalkozóként folytatja tovább a tevékenységét.Ami[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. szeptember 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5871