tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott egyéni vállalkozó külföldi munkaviszonya tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Egyéni vállalkozó EGT-tagállamban fennálló 20 órás munkaviszonya

Kérdés: Magyarországon főállásúnak minősül egy egyéni vállalkozó abban az esetben, ha egy EGT-tagállamban rendelkezik heti 20 órás munkaviszonnyal, amelyet A1 igazolással is tud bizonyítani? A vállalkozó lakcíme Magyarországon van.
Részlet a válaszból: […]pedig az a személy, aki különböző tagállamokban szokásosan munkavállalóként és önálló vállalkozóként végez tevékenységet, azon tagállam jogszabályainak a hatálya alá tartozik, amelyben a tevékenységet munkavállalóként végzi. Jelen esetben is ez a szabály került alkalmazásra, hiszen az A1-es igazolás kiállításával az adott EGT-tagállamban azt igazolta, hogy az említett vállalkozóra ebben az államban terjed ki a biztosítás.Ebből következően[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. november 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5226

2. találat: Németországban munkát vállaló egyéni vállalkozó közterhei

Kérdés: Van valamilyen bejelentési kötelezettsége annak az egyéni vállalkozónak, aki Németországban munkaviszonyt létesít? Hogyan alakul a biztosítása és a járulékfizetése, ha az egyéni vállalkozása alkalmazottal továbbra is működik Magyarországon?
Részlet a válaszból: […]konkrét helyzetre alkalmazva: arra a Magyarországon egyéni vállalkozói tevékenységet folytató személyre, aki Németországban munkaviszonyban áll, ez utóbbi államban terjed ki a biztosítás. Magyarországon nem biztosított (viszont Németországból be kell szereznie az A1-es igazolást), vele kapcsolatban idehaza e tevékenysége alapján járulékfizetési kötelezettség nem keletkezik.Ezzel szemben alkalmazottai után Magyarországon az általános szabályok szerint meg kell fizetnie a szociális hozzájárulási adót, illetve a járulékokat.Ami a németországi bejelentési kötelezettségét illeti: ugyancsak a koordinációs rendelet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. április 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4065