tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyéni vállalkozó előrehozott öregségi nyugdíja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyéni vállalkozó előrehozott öregségi nyugdíja

Kérdés: Meg kell-e szüntetnie vagy kell-e szüneteltetnie az egyéni vállalkozói tevékenységét annak a vállalkozónak, aki előrehozott öregségi nyugdíjba kíván vonulni? Amennyiben a nyugdíjazás után tovább folytatja a tevékenységet, mikortól nem kell a minimálbér után megfizetnie a járulékokat?
Részlet a válaszból: […]álljon, de ez az előírás nem érinti az egyéni és társas vállalkozókat. Ennek az a praktikus oka, hogy a vállalkozó e naptól kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozónak minősül, amely viszont nem tartozik a Tbj-tv. 5. §-a szerinti biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyok körébe. Ami a járulékfizetési kötelezettséget illeti: a vállalkozó a nyugdíjazása napjától tekintendő kiegészítő tevékenységet folytatónak, e naptól változik meg a járulékfizetési kötelezettsége, azaz nem terheli a minimálbér utáni járulékfizetés, viszont egészségügyi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. április 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3334