tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott CSED-en lévő őstermelő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: CSED-en lévő őstermelő

Kérdés: Biztosítottá válik az őstermelői jogviszonyában az a kismama, aki jelenleg CSED-ben részesül, és az őstermelői tevékenységét személyesen nem folytatja, hanem egy céget bíz meg vele, akikkel minden év végén elszámol? A kismama korábban nem volt biztosított őstermelőként, mert volt főállású munkahelye, ahonnan CSED-re ment, de ez a munkahely most meg fog szűnni.
Részlet a válaszból: […]megszűnésével viszont őstermelőként válik biztosítottá, melyet a 16T1041-es nyomtatványon be kell jelenteni. Ennek ellenére a CSED tartama alatt mentesül a járulékfizetés alól. A Tbj-tv. 30/A. §-ának (4) bekezdése értelmében ugyanis a mezőgazdasági őstermelő járulékfizetési kötelezettségére a Tbj-tv. 29. §-a (4) bekezdésének előírásait megfelelően kell alkalmazni.Az említett jogszabályi hely pedig azokat az időszakokat, helyzeteket határozza meg, amikor az egyéni vállalkozó mentesül a havi minimális járulékfizetési kötelezettség alól. E szerint pedig többek között[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4972