tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bevallások utólagos rendezése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bevallások utólagos rendezése

Kérdés: Bejelentheti utólagosan a 2003. és 2004. évben foglalkoztatott munkavállalóit egy betéti társaság, amely abban az időben a járulékokat levonta, és be is fizette, de elmulasztotta a bejelentést, tekintettel arra, hogy az új Tbj-tv. lehetővé teszi utólagos bevallás teljesítését bírság- és pótlékmentesen?
Részlet a válaszból: […]bekezdésének b) pontja alapján az a természetes személy, aki az új Tbj-tv. 6. §-a vagy a "régi" Tbj-tv. 5. §-a szerint biztosított volt, és ő vagy foglalkoztatója járulékmegállapítási, illetve -fizetési kötelezettségének eleget tett ugyan, de a bevallási kötelezettségét nem vagy hiányosan teljesítette, a bevallási kötelezettségét utólagosan pótolhatja.Ugyanakkor ezt a lehetőséget csak a 2007. január 1-je utáni időszak tekintetében biztosítja a jogszabály. Tehát a 2003. és 2004. évek vonatkozásában ez az út nem járható.Ellenben, ha élő társaságról (vagy annak jogutódjáról)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. július 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6481
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: