tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beteg szülő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Beteg szülő külföldön történő ápolása

Kérdés: Szolgálati időnek minősül-e annak a személynek az Olaszországban töltött ideje, aki beteg édesanyja ápolása miatt tartózkodott ott?
Részlet a válaszból: […]tagja esetében a kötelező tagdíj mértékével csökkentett - 26,5 százalék nyugdíj-biztosítási és nyugdíjjárulék fizetésének vállalása mellett. Felhívjuk a figyelmet, hogy a megállapodás csak együttesen a két ellátásra együttesen köthető, külön-külön nem. A járulékfizetés alapja a megállapodást kötő személy által megjelölt jövedelem, legfeljebb azonban a megállapodás megkötésekor érvényes járulékfizetési felső határ napi összegének figyelembevételével a naptári hónapokra számított összeg, de legalább a megállapodás megkötése napján érvényes minimálbér összege. Amennyiben a megállapodást a minimálbér vagy a járulékfizetési felső határ összegének figyelembevételével kötik meg, annak változása esetén a megállapodás alapján fizetendő nyugdíj-biztosítási és nyugdíjjárulékot a változást követő hónap 12. napjáig kell a módosított összeg alapján megfizetni. Így kell eljárni akkor is, ha a megállapodást kötő személy az általa megjelölt jövedelmét módosítja. Amennyiben a magánszemély munkaviszonyban áll, feltételezhető, hogy az Olaszországban töltött időre fizetés nélküli szabadságot vett igénybe. 1997. december 31-ét követően szolgálati időként nem lehet figyelembe venni a fizetés nélküli szabadság vagy a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1145
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,