tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott bérkompenzáció tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: GYED-ről visszatérő munkavállaló bérkompenzációja

Kérdés: Hogyan kell végrehajtani a bérkompenzációt abban az esetben, ha egy cég részmunkaidőben foglalkoztatni kívánja a jelenleg GYED-en lévő munkavállalóját? A dolgozó havi bruttó munkabére 2009 augusztusában napi 8 órás munkaviszonyban 106 000 forint volt, most viszont csak napi 6 órában menne vissza dolgozni. A részmunkaidőre számítandó kötelező emelés is ugyanannyi, mint a teljes munkaidőre számítandó?
Részlet a válaszból: […]rendeletben meghatározott (2) bekezdés szerinti 2011. évi személyi alapbérét az Mt. 84. §-ában foglaltak figyelembevételével kell meghatározni. Ez az előírás a kérdésben említett munkavállaló vonatkozásában azt jelenti, hogy a 2009-ben 106 ezer forintos bruttó bérrel rendelkező dolgozó bérét először a régi Mt. 84. §-ában foglaltaknak megfelelően "rendezni" kell. (A régi Mt. 84. §-a értelmében a munkavállaló a gyermek ápolása, gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság megszűnését követően a munkáltatónál az azonos munkakörrel és gyakorlattal rendelkező munkavállalók[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. augusztus 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3825

2. találat: TGYÁS-ban, GYED-ben részesülő munkavállalók jövedelempótléka

Kérdés: Hogyan kell eljárni abban az esetben, ha a dolgozó bérkompenzációra és jövedelempótlékra is jogosult, mert TGYÁS-on, illetve GYED-en van? A jövedelempótlék alapján kevesebbre jogosult, mintha bérkompenzációt kapna.
Részlet a válaszból: […]bérkompenzáció nem illette/illeti meg. Nevezett rendelet 2. §-ának (11) bekezdése értelmében ugyanis nem jogosult kompenzációra a foglalkoztatott a fizetés nélküli szabadság, valamint az egész napos igazolatlan távollét időtartamára. A jogalkotó csak az év elején szembesült azzal, hogy az említett ellátásokban részesülők is hátrányt szenvedtek az
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. július 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3787
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Bérkompenzáció

Kérdés: Hogyan kell alkalmazni 2012. évben a bérkompenzáció számítására vonatkozó jogszabályokat?
Részlet a válaszból: […]munkavállalóknál nem minden esetben elégséges az elvárt béremelés teljesítéséhez, melyet nem kötelező végrehajtani. Ugyanakkor, ha az érintett munkavállalók legalább kétharmadánál nem valósul meg a kormányrendelet szerinti elvárt béremelés, a munkaügyi ellenőrzés erről a tényről határozatot hoz (Met. 6/B. §). Bírság kiszabására emiatt kerül sor, azonban az elmarasztalt cégek 2 évig nem indulhatnak közbeszerzési pályázaton, és költségvetési támogatásban sem részesülhetnek (2011. évi XCIX. tv. 6. §). Azon munkáltatók pedig, amelyek valamennyi folyamatosan foglalkoztatott munkavállalójukra végrehajtják az elvárt béremelést, a szociális hozzájárulási adóból levonható adókedvezményt érvényesíthetnek (2011. évi CLVI. tv. 460. §). Erre a kompenzációs célú adókedvezményre jogosult az a munkáltató, aki a 299/2011. Korm. rendeletben meghatározott elvárt béremelést minden folyamatosan foglalkoztatott munkavállalója esetében végrehajtotta. Az elvárt béremelés mértéke úgy került meghatározásra, hogy a munkavállalók nettó bére változatlan feltételek mellett ne csökkenjen. Az adókedvezmény összege úgy került meghatározásra, hogy a munkavállalók nettó bérének változatlansága esetén a foglalkoztatás munkáltatóra háruló költségei munkavállalónként legfeljebb 5 százalékkal nőjenek. A kedvezményt az a munkáltató igényelheti, aki valamennyi folyamatosan foglalkoztatott munkavállalója számára (beleértve a belföldi kapcsolt vállalkozástól[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3667
Kapcsolódó tárgyszavak:

4. találat: Nem rendszeres jövedelem figyelembevétele ellátási alapként

Kérdés: Hogyan kell figyelembe venni a táppénz, baleseti táppénz, TGYÁS és GYED megállapításánál a közalkalmazottak részére a 352/2010. Korm. rendelet értelmében 2011. évben fizetett bérkompenzációt, amely a személyijövedelemadó-előleg megállapításánál nem rendszeres jövedelemnek minősül? A kompenzáció után a foglalkoztatottak megfizetik a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot. Helyesen ítéli-e meg a foglalkoztató, hogy a közalkalmazott nem jogosult táppénzre a kompenzáció után, hiszen ezt a keresőképtelenség idejére is teljes összegben megkapja a dolgozó?
Részlet a válaszból: […]foglalkoztatótól kérni. A 352/2010. Korm. rendelet 2. §-a értelmében nem jár a kompenzáció a fizetés nélküli szabadság időtartamára, tehát a gyermekgondozási díj összegének megállapításánál figyelembe vehető. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy 2011. évben a gyermekgondozási díjra jogosultnál akkor vehető figyelembe a kompenzáció összege, ha a GYED összegét a jogosultság kezdőnapját megelőző 180 naptári napi jövedelem naptári napi átlaga alapján kell megállapítani. Ha 2012. évben a foglalkoztatottnak már nem jár kompenzáció, a pénzbeli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3622