tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bérelszámolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bérelszámolás

Kérdés: Amennyiben a munkavállalónak átadott bérelszámoláson a biztosítás szünetelése napjainak száma megegyezik a táppénzes napok számával, az azt jelenti, hogy a munkáltató kijelentette a munkavállalót a keresőképtelenség időszakára? A munkavállaló kérésére a munkáltató azt válaszolta, hogy ez a táppénzes időszak, de a munkavállalónak kétségei vannak.
Részlet a válaszból: […]időszaka alatt "kijelenti" a biztosítási jogviszonyát. Ugyanis a társadalombiztosítási jogszabályok szerint nem szünetel a biztosítás, ha a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt táppénzfizetés történt [Tbj-tv. 8. § c) pontja]. Továbbá a táppénz kizárólag a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt jár, ami azt jelenti, hogy amennyiben a munkáltatója a munkaviszonyát a táppénzes időszakra kijelentené, az olvasónk táppénzre jogosultságának megszűnését vonta volna maga után, nevezetesen táppénzt nem folyósítottak volna a részére [Eb-tv.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5155
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,