tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott belorusz állampolgár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Belorusz állampolgárságú beltag biztosítási kötelezettsége

Kérdés: Kell-e járulékot fizetni egy betéti társaság belorusz állampolgárságú beltagja után abban az esetben, ha jövedelmet nem vesz fel?
Részlet a válaszból: […]pillanatától eleget tesz ennek a kritériumnak, míg a többi tag esetében ettől eltérően is alakulhat a személyes közreműködési kötelezettség kezdő időpontja. Társas vállalkozóval állunk tehát szemben, mégpedig külföldi részvétellel működő gazdasági társaság, a Tbj-tv. 4. § j) pontjának 1. alpontjában meghatározott külföldinek minősülő (azaz érvényes magyar személyazonosítóval nem rendelkező) tagjával, akire a Tbj-tv. 11. §-a alapján nem terjed ki a biztosítás. E kizárást a Tbj-tv. 13. §-a - tekintettel arra, hogy a volt Szovjetunióval kötött szociálpolitikai megállapodás (1969. évi 16. tvr.) hatálya a FÁK-országok, így Belorusszia állampolgáraira kiterjed - egyéb alkalmazotti körben feloldja ugyan, de a társas vállalkozók vonatkozásában nem, ugyanis az említett nemzetközi szerződés előírásai a társas vállalkozókra nem alkalmazhatóak. Ebből[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. január 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 516
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,