tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott belépés magánnyugdíjpénztárba tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Pályakezdőnek nem minősülő személy belépése magánnyugdíjpénztárba

Kérdés: Mit kell tennie annak a munkavállalónak, akinek pályakezdőként nem volt kötelező belépnie magánnyugdíjpénztárba, de most szeretné ezt megtenni?
Részlet a válaszból: […]pénztártaggá az a pályakezdőnek nem minősülő természetes személy válhat, aki Magyarországon nyugdíj-biztosítási jogviszonyban áll, és nem töltötte be a 30. életévét, továbbá az, aki első ízben létesít Magyarországon nyugdíj-biztosítási jogviszonyt. Önkéntes döntése alapján pénztártaggá válhat az is, aki harmadik állam polgára, illetve hontalan, ha Magyarországon nyugdíj-biztosítási jogviszonyban áll. Fontos kritériuma az önkéntes pénztártaggá válásnak az életkor. Pontosabban, önkéntes döntés alapján nem lehet pénztártag az a természetes személy, aki már betöltötte a 30. évét. A tagsági viszony létesítését írásban tett belépési nyilatkozattal lehet kezdeményezni a választott magánnyugdíjpénztárnál. A tagsági jogviszony kezdő időpontja az önkéntes belépéssel keletkező pénztártagsági jogviszony esetén a belépési nyilatkozat pénztár általi elfogadásának (záradékolás) napját követő hónap első napja. Az ily módon pénztártaggá váló személy a tagsági jogviszony kezdő időpontjától számított 15 napon belül köteles a foglalkoztatójának bejelenteni az általa választott magánnyugdíjpénztár[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3032