tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott árfolyamnyereség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Árfolyamnyereség ehója

Kérdés: Kell-e 14 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást fizetni egy korlátolt felelősségű társaság üzletrészének átruházásakor keletkező árfolyamnyereségből származó jövedelem után?
Részlet a válaszból: […]köteles fizetni a hozzájárulás-fizetési felső határ összegének - 450 000 forint - eléréséig. Tudni kell, hogy a 450 ezer forintos ehofizetési felső határba beleszámít az érintett személy biztosítási jogviszonyában megfizetett 4 százalék természetbeni és 2 százalék pénzbeli egészségbiztosítási járulék, az Ekho-tv. szerint megfizetett 1,6 százalék egészségbiztosítási járulék és a havi 5100 forint összegű egészségügyi szolgáltatási járulék, valamint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3401

2. találat: Tőzsdei árfolyamnyereség ehója

Kérdés: Kell-e ehót fizetni a tőzsdei árfolyamnyereség után?
Részlet a válaszból: […]ellenében megszerzett bevételnek az a része, amely meghaladja az értékpapír megszerzésére fordított érték és az értékpapírhoz kapcsolódó járulékos költségek együttes összegét. Nem minősül árfolyamnyereségből származó jövedelemnek - az említett különbözetből az a rész, amelyet az Szja-tv. előírásai szerint más jövedelem megállapításánál kell figyelembe venni, és - az Szja-tv. szerint kamatnak minősülő bevétel alapján megállapított különbözet. A tőzsdei ügyletek szabályozását az Szja-tv. 67/A. §-a tartalmazza. Tőzsdei ügyletből származó jövedelem a tőkepiacról szóló törvény szerinti tőzsdén, valamint az Európai Unió bármely más tagállamában, továbbá a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamában működő tőzsdén a magánszemély[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. szeptember 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1901

3. találat: Nyugdíjas magánszemély árfolyamnyereségből származó jövedelme

Kérdés: Meg kell-e fizetnie a 4 százalékos eho-t annak a nyugdíjas magánszemélynek, aki tőzsdézik, és emiatt külön adózó jövedelme keletkezik?
Részlet a válaszból: […]tartozik. A 4 százalékos eho alapját képező jövedelmek - az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem kivételével - akkor nem tartoznak bevallási kötelezettség alá, ha együttes összegük nem haladja meg az 50 ezer forintot, és az adót a kifizető levonta. A 4 százalékos eho felső határa évi 400 ezer forint, azaz a magánszemélynek csak addig kell adóéven belül a 4 százalékos eho-t megfizetni, amíg - a 4 százalék egészségügyi hozzájárulása, és - a Tbj-tv. 39. § (2) bekezdés alapján esetlegesen fizetett 11 százalék egészségbiztosítási járuléka, és - az esetlegesen fizetett 5 százalék baleseti járuléka, és - a foglalkoztató (vagy egyéni vállalkozó) által fizetett társadalombiztosítási járulék egészségbiztosítási részének együttes összege nem éri el a 400 ezer forintot. A 4 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást a kifizető havonta állapítja meg, vonja le, a jövedelem kifizetését (juttatását) követő hónap 12. napjáig fizeti meg és vallja be az adóhatóságnak. A magánszemélyt a naptári év folyamán mindaddig terheli a százalékos mértékű egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség, amíg a kifizetőnek nem nyilatkozik, hogy az egészségbiztosítási járulékot vagy a százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást a hozzájárulás-fizetési felső határig megfizette. Ha a magánszemély a százalékos[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. április 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1382
Kapcsolódó tárgyszavak: