Keresés eredménye

A találat a megadott amatőr sportoló tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Amatőr sportoló juttatásai
Kérdés: Milyen járulékfizetési kötelezettsége keletkezik a kifizetőnek, illetve a magánszemélynek, ha egy sportegyesület és egy amatőr sportoló a Sport-tv. szerinti sportszerződést köt pénzbeli eredményességi elismerés és szponzorációs támogatás fizetésére? Be kell-e lépnie magánnyugdíjpénztárba a sportolónak? Hogyan alakul a fent említett pénzbeli juttatások kifizetőt, illetve magánszemélyt terhelő közterhe, ha a sportolónak semmilyen jogcímen nincs biztosítási jogiszonya?
Részlet a válaszból: […]jogszabály többek között módosítja az Szja-tv. 1. sz. mellékletét is, melynek 3.2.2. alpontja szerint adómentes bevételnek tekintendő a sportról szóló törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározott eredményességi támogatás. Ami a pénzbeli szponzorálási szerződést illeti, az ez alapján kapott bevétel összevont adóalapba tartozó önálló tevékenységből származik, és ennek megfelelően kell belőle az Szja-tv 18. §-ában foglaltaknak megfelelően a jövedelmet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. szeptember 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3080
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,