Keresés eredménye

A találat a megadott adómentesen juttatott biztosítási díj tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Munkáltató által adómentesen juttatott biztosítási díj visszavásárlása
Kérdés: Milyen módon és milyen határidővel tudja bevallani és befizetni a magánszemélyt terhelő 27 százalékos egészségügyi hozzájárulást a munkavállaló a munkáltató által adómentesen juttatott biztosítási díj visszavásárlása esetén? A munkavállalónak ebben az esetben egyéb jövedelme keletkezik, amelyből a biztosító levonja a személyi jövedelemadót, de a százalékos ehót a magánszemélynek kell bevallania és megfizetnie.
Részlet a válaszból: […](egyéb) jövedelem esetében. Ebből következően a kérdéssel érintett egyéb jövedelem után az azt megszerző magánszemély köteles az egészségügyi hozzájárulást bevallani és befizetni. Az egészségügyi hozzájárulás bevallására, megfizetésére, nyilvántartására az Eho-tv.-ben meghatározott eltérésekkel az Art. rendelkezéseit kell alkalmazni [Eho-tv. 10. § (1) bekezdése]. Ha a jövedelem nem kifizetőtől származik, az egészségügyi hozzájárulás fizetésére kötelezett magánszemélynek a százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást alapesetben előlegként, az adóelőleg,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5137