Keresés eredménye

A találat a megadott adókülönbözet tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adókülönbözet
Kérdés: Hogyan kell eljárni abban az esetben, ha a munkáltató a munkavállaló személyijövedelemadó-bevallásának elkészítése közben adókülönbözetet tár fel, mert év közben helytelenül, a ténylegesnél alacsonyabb összegben állapította meg és vonta le a személyijövedelemadó-elő-leget?
Részlet a válaszból: […]adóhatóságtól részletfizetést vagy fizetési halasztást kérhet.A fentiekben hivatkozott levonási módozattól a munkáltató nem térhet el, azt kötelező érvénnyel alkalmazza, különös figyelemmel arra, hogy a jogalkotó szándéka szerint az esedékes egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal, valamint az adóelőleggel csökkentett havi munkabér 15 százaléka a munkavállalóra nézve egy olyan méltányosan megállapított levonási mérték, mely nem okoz számára nagyobb hátrányt, mint amekkora esetleges előnye származott/származhatott az év közbeni kisebb összegben érvényesített személyijövedelemadó-előleg levonásával.Az adókülönbözet módosítására természetesen a feltáráshoz kapcsolódóan egyéb esetben is lehetősége van a munkáltatónak.Az Art. 28/B. §-ának (1) bekezdése értelmében,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. január 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5297
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: