tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1968 előtt született gyermek tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1968 előtt született gyermekek figyelembevétele szolgálati idő számításánál

Kérdés: Érdemes kérni a nyugdíj újbóli megállapítását egy 1936-ban született nő esetében, aki közel 30 év szolgálati időt szerzett, majd rokkantnyugdíjas lett, és az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor elutasító választ kapott, amikor kérte az öregségi nyugdíj megállapítását a négy, 1968 előtt született gyermeke után járó időszak beszámításával? Amennyiben igen, akkor hogyan szerezhetők be a születési anyakönyvi kivonatok, illetve milyen módon igazolható a gyermekek születése?
Részlet a válaszból: […]tartósan beteg vagy fogyatékos (volt). A tartós betegséget, valamint a fogyatékosságot a családi pótlékról szóló jogszabályok rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával orvosi igazolással kell bizonyítani. A gyermekkedvezmény szabályai 1991. január 28-tól érvényesek; a vonatkozó rendelkezéseket ettől az időponttól általános érvénnyel, a nyugellátások valamennyi formájánál alkalmazni kell, így azt már eredetileg, a rokkantsági nyugdíj megállapításánál is alkalmazni kellett. Amennyiben tehát a rokkantsági nyugellátás megállapítására 1991. január 28-át követően került sor, a gyermekkedvezmény alkalmazása az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésétől függetlenül kérhető. A kérelem előterjesztéséhez nincs szükség az anyakönyvi kivonatok beszerzésére.Nem lehetett a szolgálati időt gyermekkedvezmény címén növelni,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. április 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5375