tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott 1949-ben született férfi tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: 1949-ben született, 20 év szolgálati idővel rendelkező férfi

Kérdés: Mikor mehet nyugdíjba az a férfi, aki 1949 júniusában született, 1967-től dolgozott, és 20 év szolgálati ideje biztosan van, de egy ideje nincs munkája, nem tart kapcsolatot a külvilággal?
Részlet a válaszból: […]azon a napon, melytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíjat megállapítják, biztosítással járó jogviszonyban nem áll. Amennyiben az érintett húsz év szolgálati idővel mégsem, de legalább tizenöt év szolgálati idővel rendelkezik, öregségi résznyugdíjra lehet jogosult, ha a fent ismertetett további feltételeknek is eleget tesz. Ugyanis ahhoz, hogy az öregségi nyugdíj megállapítható legyen, a jogosultsági feltételeknek együttesen kell teljesülnie. Öregségi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2880
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: 1949. március hóban született férfi előrehozott öregségi nyugdíja

Kérdés: Elmehet-e 2009. január 1-jén előrehozott öregségi nyugdíjba az az 1949. március 6-án született férfi, akinek jelenleg 42 év szolgálati ideje van? Az új szabályok vonatkoznak-e rá, vagy még a régiek? Milyen időszak alapján történik a nyugdíj kiszámítása?
Részlet a válaszból: […]nyugdíj állapítható meg annak, aki legalább 37 év szolgálati idővel rendelkezik. (Az említett férfi természetesen csökkentés nélküli ellátásra jogosult, tekintettel arra, hogy 42 év szolgálati időt szerzett.) Ahhoz azonban, hogy az ellátás részére megállapítható legyen, a biztosítással járó jogviszonyát - a jelenlegi szabályozással ellentétben - meg kell szüntetnie. 2008. január 1-jétől kezdődően (tehát a 2009. évben is) az öregségi nyugdíj összegét (alapesetben) az 1988. január 1-jétől a nyugdíjazásig meghatározott havi átlagkeresetből kell kiszámítani azzal, hogy az 1987. december 31-ét követően és 2013. január 1-jét megelőzően elért kereseteket, jövedelmeket naptári évenként csökkenteni kell a) az elért keresetek, jövedelmek után a kifizetés időpontjában hatályos jogszabályok szerint számított - az elért keresetből, jövedelemből levont - egészségbiztosítási járulék, nyugdíjjárulék, magán-nyugdíjpénztári tagdíj,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. április 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1761

3. találat: 1949-ben született férfi öregségi nyugdíja

Kérdés: Hogyan hatnak a 2009. január 1-jei érvényes jogszabályok az 1949-ben született férfi teljes jogú nyugdíjára?
Részlet a válaszból: […]megléte esetén. Társadalombiztosítási öregségi nyugdíjra a hatvankettedik életéve betöltésétől az jogosult, aki legalább húsz év szolgálati idővel rendelkezik. A hatvankettedik életévnél legfeljebb 3 évvel alacsonyabb életkorban előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult az a biztosított, aki legalább 40 év szolgálati időt szerzett. Csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult az a biztosított, akinek a 40 év szolgálati időből legfeljebb 3 év hiányzik, és az 59. életévét betöltötte. A csökkentés mértéke a nyugdíj megállapításának időpontjától a hatvankettedik életév betöltéséig[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1517