tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Nyugdíjprémium

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. november 2. (Társadalombiztosítási Levelek 407. szám, 6954. kérdés)

Olvasói kérdés Mekkora nyugdíjprémiumra lesz jogosult az a magánszemély, akinek a nyugdíja jelenleg havi 113 000 forint?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]000 forint, így a 20 000 forintot kell megszorozni 4-gyel, ami 80 000 forint.Nézzünk egy másik példát is. Az a nyugdíjas személy, aki novemberben 72 000 forint nyugdíjat kap, 72 000 forint összegű nyugdíjprémiumra számíthat (72 000 forint 25 százaléka 18 000 forint, 18 000 × 4 = 72 000).Itt szeretnénk megjegyezni, hogy az a személy, akinek 80 000 forintnál alacsonyabb összegű a nyugdíja vagy a mezőgazdasági járadéka, és nyugdíjprémiumra jogosult, egyszeri juttatásban is részesül. A nyugdíj-prémium és az egyszeri juttatás együttes összege 80 000 forintnál nem lehet több.Visszakanyarodva a nyugdíjprémium kérdéséhez, nézzük meg, hogy arra ki jogosult. Nyugdíjprémiumot az a személy kap, aki 2020. év legalább egy napján, valamint 2021 novemberében is özvegyi nyugdíjban (kivéve az ideiglenes özvegyi nyugdíjat), árvaellátásban vagy szülői nyugdíjban részesül, továbbá öregségi nyugdíjban, mezőgazdasági szövetkezeti járadékban,[…]

Figyelmébe ajánljuk

Kérheti az édesapját megillető nyugdíjprémium kifizetését a gyermeke abban az esetben, ha a jogosult 2019 nyarán elhunyt?

Tovább a teljes cikkhez

Jogosult lesz nyugdíjprémiumra a nők kedvezményes nyugdíjában részesülő személy is, vagy csak a nyugdíjkorhatárt betöltöttek kaphatják meg ezt a juttatást?

Tovább a teljes cikkhez

Jogosult nyugdíjprémiumra az a személy, aki tavaly korhatár előtti ellátásban részesült, de 2018. májustól, a korhatár betöltésétől öregségi nyugdíjban részesül?

Tovább a teljes cikkhez

Számíthatnak nyugdíjprémiumra 2018. november hóban a nyugdíjasok a tavalyi évhez hasonlóan?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére