tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Adó-visszatérítés

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. november 2. (Társadalombiztosítási Levelek 407. szám, 6951. kérdés)

Olvasói kérdés Jogosult lehet az apa az adó-visszatérítésre abban az esetben, ha a szülők elváltak, a gyereket az anya neveli, ő kapja a családi pótlékot is, de jelenleg GYES-en van, így nem volt adóalapja?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]kedvezmény összege legfeljebb, magánszemélyenként 809 ezer forint.A családi kedvezményre jogosultság a családi pótlékra jogosultsághoz kötődik. A kérdéses esetben a gyermeket az anya neveli, ezért az anya jogosult a családi pótlékra, valamint a családi adókedvezmény érvényesítésére is. Az anyát megilletheti az adó-vissza-térítés is, ha van összevonás alá eső jövedelme. A családi kedvezménnyel ellentétben az adó-visszatérítés megosztására nincs lehetőség. Ezért, ha a magánszemélynek nincs összevonás alá eső adóköteles jövedelme, vagy az összevont adóalap az adóalap--kedvezmények után nullára csökken, visszatéríthető adó nem keletkezik.Az elvált apa, aki már nem neveli saját háztartásában a gyermekét, nem jogosult családi pótlékra, nem jogosult a családi kedvezmény érvényesítésére, és nem illeti[…]

Figyelmébe ajánljuk

Megkaphatja duplán az adó-visszatérítést az édesanya abban az esetben, ha a férje 2021. október 10-én egy balesetben elhunyt?

Tovább a teljes cikkhez

Felmondhatja a munkáltató a munka-viszonyt, ha a munkavállaló nincs beoltva a Covid-19 vírus ellen?

Tovább a teljes cikkhez

Beszámíthatja a korábban befizetett közterheket csökkentő tételként egy biztosított egyéni vállalkozó, aki az év első felében nem rendelkezett bevétellel, de a minimumközterheket megfizette, a 3. negyedévtől azonban nagyobb összegű bevételei folynak be, így lehetősége...

Tovább a teljes cikkhez

Hogyan alakul a biztosítási, a szolgálati, illetve a jogosultsági ideje annak a munkavállalónak, aki behívás alapján történő munkavégzés keretében havi 32 órás munkaidőben dolgozik, amit 8 munkanapon, napi 4 órás munkaidőben teljesít?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére