tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Utólag fizetett munkabér

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2019. június 11. (Társadalombiztosítási Levelek 359. szám, 6098. kérdés)

Kérdés: Elhalaszthatja a munkáltató a munkavállalói bérének kifizetését abban az esetben, ha átmenetileg fizetésképtelenné vált, de 2-3 hónap múlva előreláthatólag nagyobb összegű bevételt realizál, amelyből valamennyi tartozását és a munkabéreket is ki tudja fizetni? Kell valamilyen írásbeli megállapodást kötni a munkavállalókkal ebben az esetben? Bevallhatja és fizetheti utólag, a kifizetés időpontjában a munkabéreket terhelő közterheket a cég annak érdekében, hogy ne veszítse el a köztartozásmentes adózói státuszát, vagy a bérek számfejtését és a közterhek bejelentését mindenképpen az esedékesség időpontjában kell megtenni? A munkáltató zavartalan működéséhez nagyon fontos, hogy szerepeljen a köztartozásmentes adózói adatbázisban.

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]adni. Az Mt. 157. §-ának (1) bekezdése értelmében a munkabért a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni. A két utóbbi szabályozástól azonban a felek megállapodása eltérhet, és ezekben az esetekben még azt sem köti ki a törvény, hogy ennek az eltérésnek feltétlenül a munkavállaló javát kell szolgálnia.Véleményünk szerint ez azt jelenti, hogy egy ilyen egyedi és - remélhetőleg - átmeneti helyzetben a munkavállaló és a munkáltató kivételesen megállapodhat a munkabér utólagos elszámolásában is, hiszen jelen állapot szerint ez mindkettőjük érdeke. A?megállapodásnak írásban kell létrejönnie, és a felek közös akaratát kell kifejeznie. A megállapodás írásba foglalásáról természetesen a munkáltatónak kell gondoskodnia, és annak egy aláírt példányát a munkavállaló számára át kell adni.A megállapodásnak ki kell térnie a kamat fizetésére is, hiszen a munkabér elszámolására és kifizetésére ebben az esetben az esedékességet követően, utólag kerül sor, így a munkáltató mindenképpen köteles a jegybanki alapkamatnak megfelelő összegű kamatot is fizetni a dolgozója részére. A munkabér közterheit akkor kell bevallani és megfizetni, amikor a tényleges elszámolás és kifizetés megtörténik. Ezzel a megoldással a munkáltató[…]

Figyelmébe ajánljuk

Mikortól kötelezett egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére egy egyetemi hallgató, aki a második félévet levelező tagozaton folytatja?

Tovább a teljes cikkhez

Van valamilyen kizáró ok arra, ha egy kft. megbízási jogviszonyban szeretne foglalkoztatni egy nyugdíjas személyt, aki jelenleg közalkalmazottként is dolgozik? Hogyan kell ebben az esetben figyelemmel lenni a kereseti korlátra?

Tovább a teljes cikkhez

Hogyan kell eljárnia az adókedvezmény tekintetében annak a betéti társaságnak, amely 2018. december 5-től alkalmaz egy dolgozót, aki 2021. év végén lesz 25 éves? A társaság igénybe vette utána a 25 év alatti pályakezdőkre vonatkozó szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt,...

Tovább a teljes cikkhez

Elfogadható biztosítási időként a kisadózó egyéni vállalkozó GYES-ideje a babaváró hitel igénylése során, ha erre az időszakra szüneteltette vállalkozását, és nem fizetett adót?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére