tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

37 találat a megadott ügyvezető jogviszonya tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.
1. találat: Ügyvezető jogviszonya
Kérdés: Létesíthet munkaviszonyt a társaság az ügyvezetőjével annak ellenére, hogy az alapító okirat nem tartalmaz rendelkezést erre vonatkozóan, vagy ennek érdekében a társasági szerződést módosítani kell? Az ügyvezető után jelenleg megbízási jogviszonya alapján társas vállalkozóként történik a minimális járulékok megfizetése.
Részlet a válaszból: […]megbízási jogviszonyban vagy munkaviszonyban láthatja el. A jogszabály tehát - ? függetlenül attól, hogy a társasági szerződés tartalmaz-e erre vonatkozóan utalást ? - lehetővé teszi az ügyvezetés munkaszerződés alapján történő ellátását.Álláspontunk szerint kifejezetten szerencsés, ha a két lehetséges megoldás közül
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. augusztus 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6156
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Többes jogviszonyú ügyvezető
Kérdés: Helyesen járt el a betéti társaság korábbi könyvelője, amikor az elmúlt években nullásan adta le a havi '08-as bevallást annak ellenére, hogy az ügyvezetést végző beltag nem munkaviszonyban végzi a tevékenységét a cégben? Az előző könyvelő arra hivatkozott, hogy az érintett tag egyéni vállalkozóként megfizette a magasabb összegű - havi 75 ezer forintos - tételes adót, az új könyvelő szerint azonban ez így nem helyes. Kell önellenőrzést végezni ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]mégpedig biztosított társas vállalkozónak, hiszen nem nyugdíjas. Ezért ha nem diák, nincs heti 36 órás foglalkoztatással járó jogviszonya, illetve másik olyan egyéni vagy társas vállalkozása, ahol minimális adó- és járulékfizetési kötelezettséget teljesít, ezt a betéti társaságnak kell teljesíteni vele kapcsolatban. E kötelezettséget a kisadózói jogviszonya - a Tbj-tv., illetve a Szocho-tv. erre vonatkozó rendelkezése hiányában - semmilyen formában nem érinti.Ellenben kisadózóként - a Kata-tv. 2. §-a 8. pontjának g) alpontja értelmében - biztosított társas vállalkozói jogviszonyára tekintettel - nem főállásúnak minősül, és csak havi 25 ezer forintos kata terheli.A jogszerű állapot helyreállítása érdekében tehát mindkét vállalkozásban önellenőrzést kell tartani: az ügyvezető után a társas vállalkozásban meg kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. augusztus 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6155
3. találat: Ügyvezető jogállása
Kérdés: Munkaviszonyba vagy megbízási jogviszonyba kell bejelenteni a gazdasági társaság ügyvezetőjét abban az esetben, ha az új Ptk. bevezetése óta létesített vagy módosított társasági szerződés nem rendelkezik az ügyvezető jogállásáról?
Részlet a válaszból: […]vezető tisztségviselő személyéről kell rendelkeznie, a jogviszonya formájáról nem. Ennek meghatározása a taggyűlés fel-adata. Ez alapján szabadon dönthetnek a munkaviszony vagy a megbízási jogviszony mellett. Ez utóbbi választása esetén azonban (amennyiben tulajdonos tagról van szó) az ügyvezető a Tbj-tv. 4. §-a d) pontjának 5. alpontja alapján társas vállalkozónak minősül, kivéve azt az esetet, amikor személyes közreműködése révén eleve társas vállalkozónak tekintendő. A teljesség kedvéért jegyezzük[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. március 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6039
Kapcsolódó tárgyszavak:
4. találat: Ügyvezető jogállása nem működő társaságban
Kérdés: Helyesen gondolja egy kft. ügyvezetője, hogy abban az esetben, ha a cég egyáltalán nem végez tevékenységet, sem bevétele, sem kiadása nincs, akkor nem lehet személyesen közreműködő tagja sem, hiszen a személyes közreműködés a társaság valamely tevékenységi körének tényleges megvalósításában való részvételt jelent? Helyesen jár el a társaság, ha a tényleges tevékenység megkezdéséig, illetve a tevékenység szünetelése alatt még a tulajdonos ügyvezető után sem fizet közterheket, hiszen ebben az esetben nem valósul meg a személyes közreműködés?
Részlet a válaszból: […]természetes személy tagja, amennyiben a társaság tevékenységében ténylegesen és személyes közreműködik, és ezt nem munkaviszonyban és nem megbízási jogviszonyban teszi. Erre az esetre teljes mértékben alkalmazható a kérdésben említett felvetés: ha a cég érdemben nem működik, akkor életszerű, hogy a tagjai sem végeznek munkát, és így közreműködés hiányában nem tekinthetők társas vállalkozónak.Másrészt az előzőleg említett jogszabályi hely 5. alpontja értelmében társas vállalkozónak kell tekinteni a társaság ügyvezetőjét, amennyiben az ügyvezetést nem munkaviszonyban látja el. Ez utóbbi előírás értelmében tehát a kérdésben említett "alvó cég" tulajdonos tag ügyvezetője,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5757
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
5. találat: Többes jogviszony
Kérdés: Kell valamilyen járulékot fizetni egy újonnan alakult kft. ügyvezetője után abban az esetben, ha nem tagja a cégnek, jövedelmet semmilyen formában nem vesz fel, és két másik kft.-ben rendelkezik heti 20-20 órás munkaviszonnyal, illetve van egy saját kft.-je, ahol tag és ügyvezető is egyben? Hogyan kell bejelenteni az új ügyvezetői jogviszonyt a '08-as bevallásban ebben az esetben? Kell valamilyen minimumjárulékot fizetni a saját cégben az ügyvezetői tevékenység után, illetve be kell jelenteni valamilyen módon ezt a jogviszonyt?
Részlet a válaszból: […]egyáltalán nem részesül. Ebben az esetben ugyanis ügyvezetőként nem tartozik biztosítási kötelezettség alá, így őt a T1041 jelű lapon bejelenteni sem kell. Abban a cégben azonban, amelynek a magánszemély a tagja is, az ügyvezetői tisztség megbízási jogviszonyban történő betöltése társas vállalkozói biztosítási jogviszonyt keletkeztet [Tbj-tv. 4. § d) 5. pontja]. Figyelembe véve, hogy a magánszemély e jogviszonya mellett összességében 40 órás munkaviszonyokkal is rendelkezik, így társas vállalkozóként ebben a társaságban kizárólag akkor kell utána járulékot fizetni, amennyiben jövedelmet vesz fel az ügyvezetésért, egyéb esetben nem keletkezik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. április 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5716
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
6. találat: Ügyvezetők jogviszonya
Kérdés: Elláthatják "0" forintos megbízási díj ellenében az ügyvezetői tevékenységet egy kft.-ket tömörítő cégcsoport ügyvezetői, akik korábban munkaviszony keretében dolgoztak, annak érdekében, hogy mérsékeljék a fizetési nehézségeiket? Dolgozhat valamennyi cégben megbízási jogviszonyban ugyanaz a személy, aki egyidejűleg több kft. vezető tisztségviselője?
Részlet a válaszból: […]megbízási jogviszony választásának csak akkor van a közterhek tekintetében előnye, ha az érintett ügyvezető nem tulajdonos tagja a cégnek, vagy ha tagja, akkor rendelkezik másutt heti 36 órát elérő foglalkoztatással vagy esetleg saját jogú nyugdíjas.A tag ügyvezető ugyanis a Tbj-tv. 4. §-a 5. alpontjának d) pontja értelmében társas vállalkozónak minősül, amennyiben nem munkaviszony keretében látja el az ügyvezetést. A többes jogviszonyban nem álló biztosított társas vállalkozó pedig havi minimális adó és járulék fizetésére kötelezett, melynek közterhe meghaladja a munkaviszonyban álló ügyvezető közterheit.Tehát ez a megoldás csak akkor járható, ha olyan társas vállalkozóról[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5313
7. találat: Kft.-ügyvezetők jogviszonya
Kérdés: Hogyan kell eljárni abban az esetben, ha egy kft. mindkét munkaviszonyban álló tulajdonos ügyvezetője heti 36 órát meghaladó munkaviszonyt létesít egy másik cégnél? Az ügyvezetőségre tekintettel részmunkaidős munkaviszonyban kell lenniük a kft.-ben?
Részlet a válaszból: […]érinti. A kérdés azonban arra irányul, hogy mi történne, ha az ügyvezetésre létesített munkaviszonyukat megszüntetnék. A Ptk. 3:112. §-a szerint a vezető tisztségviselő az ügyvezetést munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban láthatja el. Ez utóbbi esetben azonban a Tbj-tv. 4. §-ának d) pontja értelmében társadalombiztosítási jogállását tekintve társas vállalkozónak minősül.A Tbj-tv. ezen előírása a kérdésben említett ügyvezetők esetében tehát azt jelenti, hogy amennyiben megszüntetik a kft.-vel létesített munkaviszonyukat, ügyvezetésük alapján társas vállalkozókká válnak. Ez a változás azonban ezúttal nem jelent minimális járulékfizetési kötelezettséget,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. június 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5088
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
8. találat: Beltag közterhei hallgatói jogviszony megszűnése után
Kérdés: Társas vállalkozóként vagy magánszemélyként kell megfizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot egy bt. beltagja után, aki nappali tagozatos egyetemi hallgató volt, a bt.-ben személyesen nem működött közre, jövedelmet sem vett ki, így járulékot sem fizetett utána a társaság, de a hallgatói jogviszonya megszűnt, diákigazolványa már érvénytelen, ezért nem jogosult egészségügyi szolgáltatásra?
Részlet a válaszból: […]teendők ellátására nem rendelkezik munkaszerződéssel, ezért a Tbj-tv. 4. §-a d) pontjának 5. alpontja értelmében társas vállalkozónak minősül.Amennyiben a társaság nem ilyen címen tartotta őt nyilván (és jelentette be biztosítottként), helytelenül járt el, azonban - figyelembe véve a nappali tagozatos hallgatói jogviszonyát - járulékfizetéssel kapcsolatos mulasztást nem követett el, hiszen nem terhelte őt a minimálisadó- és járulékfizetési kötelezettség.Ellenben a hallgatói jogviszony megszűnését követően már - tényleges tagi jövedelem hiányában is - havonta legalább a minimálbér 112,5 százaléka után meg kell fizetnie a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót, a minimálbér 150 százaléka után a 8,5 százalékos egészségbiztosítási és munkaerőpiaci[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4999
9. találat: Kft. ügyvezetőjének közterhei
Kérdés: Milyen összegű levonások terhelik egy kft. megbízási jogviszonyban foglalkoztatott ügyvezetője részére kifizetett díjat abban az esetben, ha a díj nem éri el a minimálbér 30 százalékát, és az ügyvezető egyéni vállalkozóként a minimálbért meghaladó havi vállalkozói kivétje után fizeti meg a közterheket? Milyen közteherfizetési kötelezettség terheli ebben az esetben a társaságot? Igénybe vehetők az adó- és járulékkedvezmények? Mennyiben változna a fizetési kötelezettség, ha a tag főállású munkaviszonyban látná el a feladatait, havi 300 000 forint munkabér ellenében, és egyéni vállalkozását emellett továbbra is folytatná?
Részlet a válaszból: […]egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség terheli. Teljesen más megítélés alá esik az ügyvezető jogviszonya, amennyiben az ügyvezető egyben tagja is a társaságnak. Ilyenkor a Tbj-tv. 4. § d) pontja 5. alpontjának előírását kell követni, mely szerint társas vállalkozónak minősül a korlátolt felelősségű társaság olyan természetes személy tagja, aki a társaság ügyvezetését nem munkaviszony alapján látja el, kivéve ha a társaság tevékenységi körének gyakorlásában személyesen közreműködik, és erre tekintettel már eleve társas vállalkozónak minősül. Ha jól értelmezzük a kérdésben leírtakat, akkor az ügyvezető részéről más tevékenység folytatásáról nincs szó, tehát ha az ügyvezető tagja is a társaságnak, akkor a Tbj-tv. előbbiekben hivatkozott paragrafusa értelmében az ügyvezetői tisztségéből eredően keletkezik a társas vállalkozói jogviszonya. Ha a társas vállalkozó egyidejűleg egyéni vállalkozó is, akkor utána alapesetben a ténylegesen kifizetett jövedelme után kell a társas vállalkozásban megfizetni a járulékokat. Mindebből következően az ügyvezető részére kifizetett "megbízási díj" a járulékok és a szociális hozzájárulási adó szempontjából társas vállalkozói jövedelemnek minősül, és utána az egyéni járulékokat - a 10 százalékos mértékű nyugdíjjárulékot és a 8,5 százalékos mértékű egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot (melyből 4 százalékos mértékű a természetbeni egészségbiztosítási járulék, 3 százalékos a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint 1,5 százalékos a munkaerőpiaci járulék) - meg kell fizetni. A kft.-nek az ügyvezető tagot társas vállalkozóként biztosításra be kell jelentenie a 'T1041 Bejelentőlapon, és a részére kifizetett díjazás után - annak összegére tekintet nélkül - 27 százalékos szociális hozzájárulási adót kell fizetnie. Az egyéni vállalkozó a társas vállalkozás részére a tárgyév január 31-éig tett nyilatkozat alapján évenként az adóév egészére választhatja, hogy a legalább a járulékfizetési alsó határ (minimálbér) után történő járulékfizetési kötelezettséget társas vállalkozóként teljesíti. E választása alapján "megfordul" a járulékfizetési kötelezettség, és ekkor az egyéni vállalkozásában kell csak a ténylegesen elért járulékalapot képező jövedelem után megfizetni a járulékokat [Tbj-tv. 31. § (6) bekezdése]. Az adó- és járulékkedvezmények tekintetében elmondható, hogy jelentős részben csak a munkaviszonyban álló foglalkoztatottak után érvényesíthetők, így az ügyvezető után akár vezető tisztségviselőként, akár[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4969
10. találat: Ügyvezető jogviszonya
Kérdés: Szükséges külön szerződést kötni egy társas vállalkozás ügyvezetőjével abban az esetben, ha tagként személyesen közreműködik a társaság tevékenységében, és társas vállalkozóként az elvégzett munka arányában tagi jövedelemben részesül, vagy ebben a jogviszonyában elláthatja az ügyvezetői teendőket is?
Részlet a válaszból: […]jogviszonyban vagy munkaviszonyban láthatja el.A Tbj-tv. 4. §-a d) pontjának 5. alpontja szerint pedig társas vállalkozónak minősül a korlátolt felelősségű társaság olyan természetes személy tagja, aki a társaság ügyvezetését nem munkaviszony alapján látja el, kivéve ha személyes közreműködése révén egyébként is társas vállalkozónak minősül.Abban az esetben tehát, ha az ügyvezető egyébként is közreműködik személyesen, az ügyvezetői teendők nem munkaviszony keretében történő ellátása nem keletkeztet számára újabb[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. május 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4724
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
| 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 37 | >>>>>>

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést