Keresés eredménye

3 találat a megadott özvegyi nyugdíjas vállalkozó tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Özvegyi nyugdíjas társas vállalkozó
Kérdés: Mentesül a járulékfizetési kötelezettség alól a nyugdíjkorhatárt betöltött, özvegyi nyugdíjban részesülő, jelenleg kiegészítő tevékenységűnek minősülő társas vállalkozó, aki a jövő évtől munkaviszonyt kíván létesíteni a saját társaságában?
Részlet a válaszból: […]kizárólag a saját jogú nyugdíjasnak minősülő munkaviszonyban álló dolgozót mentesíti a biztosítási kötelezettség alól. Ebből következően a korhatárt betöltött, özvegyi nyugdíjban részesülő személyre munka-viszony alapján 2019-ben is kiterjed a biztosítás, és egyéni járulékként 10 százalékos nyugdíjjárulékot, valamint 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási és 3 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulékot kell fizetnie. Az 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. december 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5946
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Özvegyi nyugdíjas egyéni vállalkozó járulékai
Kérdés: Hogyan kell járulékot fizetnie annak az egyéni vállalkozónak, akinek özvegyi nyugdíja 2006. március 1-jén feléledt?
Részlet a válaszból: […] f) 1944-ben született, az 59., g) 1945-ben született, a 60., h) 1946-ban született, a 61. betöltött életév. A férfi öregségi nyugdíjkorhatára, amennyiben a) 1938. január 1-je előtt született, a 60., b) 1938-ban született, a 61. betöltött életév. A Tny-tv. 9. §-a értelmében az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárnál legkorábban öt évvel alacsonyabb életkorban, de legfeljebb az ötvenötödik életév betöltésétől előrehozott öregségi nyugdíj jár annak a nőnek, aki a) 1945. december 31-e után született, és legalább 38 év, b) 1945-ben született, és legalább 37 év, c) 1944-ben született, és legalább 36 év, d) 1943-ban született, és legalább 35 év, e) 1943. január 1-je előtt született, és legalább 34 évszolgálati időt szerzett. Az öregségi nyugdíjra[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. május 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1416
3. találat: Özvegyi nyugdíjban részesülő vállalkozó vállalkozói járuléka
Kérdés: Kell-e vállalkozói járulékot fizetnie egy özvegyi nyugdíjban részesülő 70 éves egyéni vállalkozónak?
Részlet a válaszból: […]rendelkezései szerint öregség nyugdíjra jogosult személy: - aki a reá irányadó öregséginyugdíj-korhatárt - a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló jogszabályok által egyes munkakörökben biztosított korkedvezmény figyelembevételével - elérte, és - az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel rendelkezik, továbbá az is, - ki előrehozott öregségi nyugdíjban, korengedményes nyugdíjban, bányásznyugdíjban,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. július 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1109