tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott GYES-en lévő nyugdíjas kültag tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: GYES-en lévő nyugdíjas kültag munkavégzése

Kérdés: Dolgozhat a 4 éves unokájára tekintettel kapott GYES mellett hetente néhány napot egy betéti társaság nyugdíjas kültagja, aki eddig nem vett részt a társaság munkájában, vagy célszerűbb, ha a szülők igénylik ismét a gyermekgondozási segélyt? Milyen járulékfizetési kötelezettséggel jár a munkavégzése?
Részlet a válaszból: […]munkaviszonyban heti 30 órás munkavégzés a maximum, addig társas vállalkozói jogviszonyban - mivel ebben az esetben a munkaidő fogalma nem értelmezhető - minden korlát nélkül lehet tevékenykedni.Jelen esetben a személyes közreműködésre egyébként is a társas vállalkozói jogviszonyt javasoljuk, hiszen nyugdíjas kültagról van szó, aki személyes munkavégzés esetén kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozónak minősül. A kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó a tényleges tagi jövedelme (tehát a személyes közreműködői díja) alapulvételével 10 százalékos nyugdíjjárulékot köteles fizetni, míg a társas vállalkozásnak utána havi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. március 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4343
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,