tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott GYES-en lévő munkavállaló táppénze tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: GYES mellett dolgozó munkavállaló táppénze

Kérdés: Jogosult táppénzre, és ha igen, akkor mennyi ideig az a munkavállaló, aki 2014. ja-nuár 1-jétől áll munkaviszonyban jelenlegi munkáltatójánál, 2019. július 22-től 2020. július 21-ig GYES-en van, amely mellett 2020. január 1-jétől visszament dolgozni, és 2020. február 21-től veszélyeztetett terhessége miatt keresőképtelen? A szülés várható időpontja 2020. június 26.
Részlet a válaszból: […]jogviszonyban töltött napokat, és csak e jogviszonyból származó jövedelmet lehet figyelembe venni.A dolgozó gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES) részesül, melynek folyósítása mellett visszament dolgozni. Táppénzigényének elbírálásánál az eltérő szabályt nem kell alkalmazni.Mivel a dolgozónak folyamatos biztosításban töltött ideje 2014. január 1-jétől van, ezért táppénzre a keresőképtelenségének teljes időtartamára jogosult. Feltehető, hogy a szülési szabadságát a szülés napjától kívánja majd igénybe venni, tehát e naptól már nem táppénzre, hanem csecsemőgondozási díjra lesz jogosult.Amennyiben a szülési szabadságát a szülés várható időpontját megelőző huszonnyolc nappal korábban kívánja igénybe venni, táppénzre a szülési szabadság[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. március 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6358

2. találat: GYES-en lévő kismama táppénze

Kérdés: Jogosult lesz táppénzre egy GYES-en lévő kismama az újabb terhessége miatt?
Részlet a válaszból: […]a gyermekgondozási segély folyósítása mellett munkát vállal, és a keresőképtelenségére tekintettel táppénzt, baleseti táppénzt igényel. Ez esetben jogosult táppénzre és baleseti táppénzre is.Magyarázható a kérdés az Eb-tv. 47. §-ának (2) bekezdésében foglaltakkal is, mely tételesen felsorolja, hogy mely esetekben nem jár táppénz. A hivatkozott rendelkezés kimondja, hogy nem jár táppénz a gyermekgondozási segély (gyermekgondozást segítő ellátás) folyósításának az idejére, kivéve a segély mellett végzett munka alapján járó táppénzt.Megint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4976

3. találat: GYES-en lévő munkavállaló táppénze

Kérdés: Valóban csak a GYES lemondása, illetve az ellátás melletti munkavégzés esetén jogosult táppénzre az a munkavállaló, akinek 2002. szeptember 19-től áll fenn a jelenlegi munkaviszonya, 2013. augusztus 27-től 2015. március 12-ig GYED-ben részesült, 2015. március 13-tól pedig GYES-t kap, és a háziorvosa 2015. szeptember 23-tól "9"-es kóddal keresőképtelen állományba vette? Amennyiben igen, akkor a táppénz alapjának megállapítása során alkalmazható az Eb-tv. 48. §-ának (5) bekezdésében található ún. kedvezményszabály?
Részlet a válaszból: […]További indok, hogy ha az anya gyermekgondozási segélyt vett igénybe, annak folyósításához fizetés nélküli szabadságot kellett igényelnie. A fizetés nélküli szabadság időtartamára pedig táppénz nem jár.Tehát a gyermekgondozási segély és a táppénz ilyen formában egyidejűleg nem folyósítható.Éppen ezért a törvény választási lehetőséget biztosít a jogosult részére. Ha lemond a gyermekgondozási segélyről, és kéri a fizetés nélküli szabadság megszüntetését, nincs akadálya annak, hogy a táppénzt vegye igénybe.Más a helyzet, ha a gyermekgondozási segély folyósítása mellett az illető munkát végez. A munkavégzéshez kérni kell a gyermekgondozási segély igénylésekor kért fizetés nélküli szabadság megszüntetését. Már van munkavégzési kötelezettség, melyet a keresőképtelensége miatt nem tud ellátni az illető, ezért táppénzre jogosult. Ebben az esetben mindkét ellátás egyidejűleg jár.A kérdés második részére a válasz ugyancsak az Eb-tv.-ből, annak 48. §-ából vezethető le.Ha azért nincs az illetőnek a táppénzre jogosultsága kezdőnapját megelőző harmadik hónap utolsó napjától a táppénzre jogosultságát megelőző naptári év első napjáig terjedő időszakban 180 naptári napi jövedelme, mert legalább 180 napig táppénzben, csecsemőgondozási díjban vagy gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét az utolsóként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4916
Kapcsolódó tárgyszavak:

4. találat: GYES mellett dolgozó munkavállaló táppénze

Kérdés: Hány napra lesz jogosult táppénzre az a munkavállaló, akinek a munkaviszonya 2007. január 1-jétől folyamatos, GYES mellett dolgozott 2014. július 1-jétől, és 2014. szeptember 1-jétől, ismét terhessége miatt, táppénzt igényelt? Hogyan változna a helyzet, ha nem GYES, hanem GYED folyósítása mellett dolgozott volna?
Részlet a válaszból: […]keresőképtelenség első napjához igazodóan kell vizsgálni. Mivel a munkavállalónak 2007. január 1-jétől van folyamatos biztosítási ideje, táppénzre a keresőképtelensége időtartamára (maximum 365 napra) jogosult. A táppénz összegének megállapítására is az általános szabályok az érvényesek, és a táppénz mértéke is 60 százalék.Más lenne a helyzet, ha más munkáltatónál létesített volna biztosításra kötelezett jogviszonyt. Ott a táppénzre való jogosultságát már[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. január 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4627