tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott GYED-en lévő munkavállaló kilépése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kifizetőhelyi teendők ellátás mellett dolgozó munkavállaló kilépése esetén

Kérdés: Milyen teendői vannak a kifizetőhelynek abban az esetben, ha egy 2016. augusztus 10-től GYED mellett munkát végző munkavállaló kilép a cégtől?
Részlet a válaszból: […]kifizetőhelynek a jogviszony megszűnésekor az "Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" elnevezésű (elterjedt nevén tb-kiskönyv) nyomtatványba nemcsak a jogviszony időtartamát, hanem a gyermekgondozási díj folyósítására vonatkozó adatokat is be kell jegyeznie. Az ellátást tehát jelen esetben a munkaviszony megszűnését követően is a kifizetőhelynek kell tovább folyósítania.További tájékoztatásként közöljük, hogy ha a volt dolgozó az ellátás folyósításának az időtartama alatt más foglalkoztatónál létesít biztosításra kötelezett jogviszonyt, és ott kifizetőhely működik, a már megállapított ellátást az új kifizetőhely[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. március 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5354