tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott foglalkoztatói igazolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Foglalkoztatói igazolás kitöltése

Kérdés: A betegszabadság utolsó napját kell-e beírni táppénz esetén a foglalkoztatói igazolás 3. pontjának 10. sorában "A keresőképtelenséget, szülési szabadságot megelőzően az utolsó bérrel ellátott nap" rovatba?
Hogyan kell kitölteni ezt a rovatot annak a kismamának az esetében, aki 2011. augusztus 15-től szeptember 2-ig keresőképtelen volt "8"-as kóddal, amely időszakra betegszabadságot kapott, 2011. szeptember 3-án keresőképes lett, majd 2011. szeptember 5-én ismét keresőképtelen állományba került veszélyeztetett terhesként "9"-es kóddal? Ehhez a kódhoz kell-e egyéb igazolást is csatolni az orvosi igazoláson kívül?
Részlet a válaszból: […]munkanapjára betegszabadság illeti meg a dolgozót, s csak a következő naptári naptól jár táppénz a keresőképtelenség további időtartamára. A munkában töltött napra bér, míg a betegszabadság időtartamára távolléti díj jár a munkavállalónak. Az utolsó bérrel ellátott nap az utolsó munkanap, mely ebben az esetben azonos a korábbi keresőképtelenséghez figyelembe vehető utolsó munkanappal. A betegszabadság időtartamára kifizetett összeg[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. december 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3572
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Vállalkozóból lett alkalmazott táppénze

Kérdés: Több évig főállású egyéni vállalkozóként működő biztosított munkaviszonyt létesít, ahol keresőképtelen beteg lesz, és táppénzt szeretne igénybe venni. Mi a teendője? Ki igazolja a biztosításban töltött idejét a "tb.-kiskönyvében", illetve ki igazolja a jövedelmi adatait?
Részlet a válaszból: […]igazolásokkal együtt - három napon belül - a székhelye szerint illetékes MEP-hez megküldenie. A táppénzigény elbírálásához mellékelni kell a biztosított "Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" elnevezésű igazolványát. Az igazolványba a foglalkoztatók jegyezhetik be a biztosítási jogviszonyra vonatkozó adatokat. Ebből következik, hogy az egyéni vállalkozóként biztosításban töltött időtartam az igazolványban nem szerepelhet. (Az egyéni vállalkozó csak annak a biztosítottnak jegyezhet be az igazolványába, akinek ő a foglalkoztatója.) Az egyéni vállalkozóként biztosításban töltött idő igazolására vonatkozó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. április 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1000