Foglalkoztatói igazolás kitöltése

Kérdés: A betegszabadság utolsó napját kell-e beírni táppénz esetén a foglalkoztatói igazolás 3. pontjának 10. sorában "A keresőképtelenséget, szülési szabadságot megelőzően az utolsó bérrel ellátott nap" rovatba?
Hogyan kell kitölteni ezt a rovatot annak a kismamának az esetében, aki 2011. augusztus 15-től szeptember 2-ig keresőképtelen volt "8"-as kóddal, amely időszakra betegszabadságot kapott, 2011. szeptember 3-án keresőképes lett, majd 2011. szeptember 5-én ismét keresőképtelen állományba került veszélyeztetett terhesként "9"-es kóddal? Ehhez a kódhoz kell-e egyéb igazolást is csatolni az orvosi igazoláson kívül?
Részlet a válaszából: […]  Természetesen az utolsó munkában töltött napot kell beírni,hiszen a betegszabadság időtartama a keresőképtelenséghez kapcsolódik.Kapcsolódhat úgy is, hogy a keresőképtelenség első 5 munkanapjárabetegszabadság illeti meg a dolgozót, s csak a következő naptári naptól...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2011. december 6.
Kapcsolódó címke:

Vállalkozóból lett alkalmazott táppénze

Kérdés: Több évig főállású egyéni vállalkozóként működő biztosított munkaviszonyt létesít, ahol keresőképtelen beteg lesz, és táppénzt szeretne igénybe venni. Mi a teendője? Ki igazolja a biztosításban töltött idejét a "tb.-kiskönyvében", illetve ki igazolja a jövedelmi adatait?
Részlet a válaszából: […] ...foglalkoztatónál társadalombiztosítási kifizetőhely nemműködik, akkor a foglalkoztatónak a táppénzre vonatkozó igény elbírálásához"Foglalkoztatói Igazolás"-t (A.3517-6/F/T/Tp.) kell kiállítania és a benyújtottorvosi igazolásokkal együtt - három napon belül -...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. április 5.