tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott fiatal gazda szülése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Fiatal gazda szülése

Kérdés: Ki lehet közreműködő, és hogyan kell őt bejelentenie annak a fiatal gazdának, aki pályázatot nyert, ezért egyéni vállalkozói igazolványt kellett kiváltania, de időközben gyermeke született, és CSED-ben, illetve ezt követően GYED-ben részesül majd? A tájékoztatások szerint az ellátások időtartama alatt kell igénybe vennie a közreműködő segítségét.
Részlet a válaszból: […]segítségét csak a CSED tartamára kell az említett vállalkozó gazdának igénybe venni, hiszen a GYED tartama alatt már személyesen folytathatja a vállalkozói tevékenységét, sőt ez alatt az időtartam alatt mentesül a havi minimális járulékfizetési kötelezettség alól is.Ami a közreműködő személyét illeti, a 24/2015. MvM rendelet 4. §-ának (3) bekezdése értelmében a CSED-ben, GYED-ben vagy GYES-ben részesülő termelő a gazdaság vezetésébe az Ev-tv. szerinti közreműködőt vonhat be. A közreműködő bevonásának tényét teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni, a 24/2015. MvM rendelet 4. melléklete szerinti adattartalommal. A teljes bizonyító erejű[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. április 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5020